Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

100. výročí narození Jaroslava Foglara

Diskusní fórum · Život Jaroslava Foglara, téma založeno: 6. 7. 2007, celkový počet příspěvků: 5.
Paja Administrátor
#1 | Vloženo 6. 7. 2007 9:10Dnes je to přesně 100 let, co se narodil Jaroslav Foglar - Jestřáb.
jiggi Moderátor
#2 | Vloženo 6. 7. 2007 9:22Když jsem si ráno vzpoměl, že je toto výročí, podíval jsem se na vyrovnanou ředu foglarovek a pomyslel jsem si jen jedno: Jestřábe, díky. Bez foglarovek bych byl mnohem horší a neprožil bych to, co se dá zažít jen u foglarovek. Tajemno Stínadel, pochmurnou Přístavní čtvrť a zase skákání ze skály do Jezerní kotliny. Zasmát se nad Táborem Smůly, pochopit Když Duben přichází a vůbec to všechno...
A tak se dnes všichni zamyslete, co vám Jestřáb a foglarovky daly.
Bobr Člen
#3 | Vloženo 23. 8. 2007 11:31Zdravím na konci prázdnin všechny Foglarovce. Tak jakpak jste slavili Jestřábovo narozeniny? Pište, pochlubte se.
jiggi Moderátor
#4 | Vloženo 23. 8. 2007 15:11Já ho slavím teď každý den o prázdninách. =) Ale takovou věcí...
Mně ten den stačilo si uvědomit, jak se mi změnil život tenkrát, když mi bylo sedm a dostal ten malý sešit s RŠ. Opravdu se mi tehdy život změnil!
A samozřejmě sem se díval na všechny pořady o JF, co ten den běžely v televizi.
Paja Administrátor
#5 | Vloženo 23. 8. 2007 17:08Jestřábovy narozeniny pěkně připomenul Český rozhlas. Skoro každý den v červenci byl nějaký pořad, týkající se Foglara a jeho knih. V prvním týdnu toho bylo nejvíce, byly uveřejněny starší programy, ale i úplně nové. V prvním týdnu bylo také každý večer Domino na foglarovské téma. Mohli jsme slyšet rozhovory s přáteli Jestřába, foglarovské písničky a na konci také četbu na pokračování. V červenci se na rozhlasových vlnách vystřídaly 4 knihy - Hoši od Bobří řeky, Pod junáckou vlajkou, Devadesátka pokračuje a Přístav volá. Také byla odvysílána rozhlasová hra Chata v jezerní kotlině.
Jestřába ale připomněly i soukromé stanice, jako Radio Folk a pražské Country radio.

Pro ty, co v červenci byli mimo dosah novinek připomínám, že vyšla nová kniha od Miloše Zapletala - Záhady a Tajemství Jaroslava Foglara. Vydal ji Knižní klub a moc ji všem doporučuji.

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.