Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Olympia, konec foglarovek?

Diskusní fórum · Aktuality, téma založeno: 2. 9. 2011, celkový počet příspěvků: 24.
kubino Redaktor
#1 | Vloženo 2. 9. 2011 21:03Zdravím, v souvislosti s likvidací Olympie jsem dneska zavítal asi do pěti knihkupectví v centru Prahy a doufal jsem, že naleznu foglarovky za nižší cenu. K politování jsem však zjistil, že ve všech knihkupectvích nebyla ani jedna foglarovka, a to se prosím jedná o velká knihkupectví, kde jich měli vždy dostatek. Nyní přichází otázka. Budou se dál vydávat foglarovky? Kdo je bude vydávat a za jak dlouho?
Paja Administrátor
#2 | Vloženo 2. 9. 2011 22:23Výprodej by měl být, ale zatím nevím podrobnosti – kdy, kde.
Za jak dlouho foglarovky znovu vyjdou, to je otázka – třeba po proběhnutí konkurzního řízení, nebo jak se to přesně nazývá? Myslím, že práva na vydávání foglarovek (nevím, na jak dlouho ta smlouva byla) jistě někdo rád koupí, pokud je již nekoupil.
kubino Redaktor
#3 | Vloženo 2. 9. 2011 23:07Pokud by byl ještě hromadný výprodej, určitě sem dej nějaké informace, ale podle mě už byl, protože dneska na Andělu nabízely jenom tituly Olympie s výraznou slevou a to i na poměrně nové romány. Foglara jsem nenašel ani v jednom knihkupectví, čili nějaká slevová akce rovněž musela proběhnout.
Vydání Foglarovek nebude tak rychlé, tipuji to na dva roky nejméně. Na rok 2012 mají už vydavatelství nasmlouvány s tiskárnami své ediční plány a do nich většinou v průběhu roku nezasahují, čili v úvahu připadá až rok 2013. Práva měla Olympia přímo od Foglara z dob, kdy ještě žil, čili kdo ví jak to teď dopadne. Tak třeba Olympia přežije, třeba jí někdo koupí, nevím v jak pokročilém stádiu ta likvidace právě je...
Rychlonozka Člen
#4 | Vloženo 3. 9. 2011 11:40To tedy teď není možné koupit jakoukoliv foglarovku? Právě jsem chtěl doplňovat sbírku, už i tak skoro kompletní (od Olympie). A velká komksová kniha RŠ je taky od Olympie? Tu jsem právě teď někdy chtěl kupovat.
Paja Administrátor
#5 | Vloženo 3. 9. 2011 11:48Rychlonozka
Podle mě ještě dá, koukal jsem do katalogu pražského Luxoru a ještě tam nějaké jsou a věřím, že i jinde. RŠ také vydala Olympia.
kubino Redaktor
#6 | Vloženo 3. 9. 2011 14:25Sehnat se dá, ale asi byly velký slevy a já je nikde nenašel. Namátkou zmíním jedna z největších knihkupectví v Praze, Luxor na Smíchově, Kanzelberger na Smíchově apod. Do Luxoru na Václaváku se podívám.
Jan Redaktor
#7 | Vloženo 3. 9. 2011 15:57Hlavně, že na stránkách Olympie píšou toto: "Upozornění zájemůcm! Připravujeme pro Vás pro knihy J. Foglara novou cenově atrativní nabídku ve spolupráci se strategickým partnerem. Podmíny i nabídku zveřejníme do cca 2 týdnů.", ale už je to tam nejméně měsíc, tak nevím. Také jsem si chtěl doplnit sbírku foglarovek, ale nechce se mi platit plnou cenu a tak jsem doufal, že bych je mohl sehnat levněji.

Mimochodem zrovna jsem si vzpomněl, že před několika měsíci prodávali foglarovky za poloviční až třetinové ceny ve stáních v metru a nejen tam. Takové ty krámky s levnýma DVDčkama, kalendářema a knížkama.
tomas fiala Redaktor
#8 | Vloženo 3. 9. 2011 16:50To by mohla být známá firma ex Levné knihy, dnes Knihy nejen pro bohaté... Zkusím se tam mrknout, už jsem tam dlouho nebyl (mají u nás na náměstí prodejnu). Každopádně pro rozšíření svých sbírek můžete použít antikvariáty, já osobně mám dost foglarovek "z druhé ruky" a nevadí mi, že jsou trochu opotřebované.
tomas fiala Redaktor
#9 | Vloženo 3. 9. 2011 16:51Rychlonožka: Pokud chceš velkou knihu RŠ, tak máš asi ještě dost času. U nás v jednom knihkupectví stojí v polici už několik let a nikdo na ni od té doby asi nešáhl...
kubino Redaktor
#10 | Vloženo 3. 9. 2011 18:10V Levných knihách jsem byl a tam foglarovky nejsou :-( Nevím sledujte stránky Olympie, o které se patrně teď už nikdo nestará a snad se něco dozvíme. Vím, že prodávají knihy od Francise za 100 Kč, normální cena byla přitom okolo 200 Kč a Francis je jeden ze tří autorů, který stojí od Olympie za to nejen podle mě, ale i podle kritiků. Tím prvním je Foglar, druhým Zdenda Šmíd a třetí právě Francis. Jenom podotýkám, že v knihkupectví jsem nenašel ani Šmída.
tomas fiala Redaktor
#11 | Vloženo 3. 9. 2011 18:30S těmi Levnými knihami (Knihami nejen pro bohaté) mě to napadlo podle metra. Oni totiž občas mají takové akce mimo "kamenné obchody".
Paja Administrátor
#12 | Vloženo 27. 9. 2011 21:49Dnes jsem objevil knihkupectví, kde docela dost foglarovek mají (nové knihy prodávané za obyvklé ceny okolo 180 Kč, nejedná se tedy o slevový výprodej). Knikupectví Wales (Bělehradská 8) je sice specializované na sci-fi a fantasy, ale vede i dětskou literaturu.
Bělehradská je docela dlouhá, je to až v její části na P4 (Nusle). Dostanete se tam např. tram do zastávky Náměstí bratří Synků nebo Otakarova.
tomas fiala Redaktor
#13 | Vloženo 27. 9. 2011 22:48V normálních nakladatelstvích většinou na výprodeje nenarazíme, poněvadž knihkupci koupili knihy ještě před tím, než začalo vyprodávat nakladatelství. Nějaký čas se ještě budou objevovat na pultech a potom zmizí. Zůstanou jen v antikvariátech (a to ne ve všech, i když zrovna foglarovky jsou celkem snadno sehnatelné zboží).
Paja Administrátor
#14 | Vloženo 31. 7. 2012 21:55Tak se nám situace okolo Olympie a foglarovek trochu vyvinula; vypadá to, že se po krátké odmlce začnou na pulty knihkupců vracet.
Rychlonozka Člen
#15 | Vloženo 1. 8. 2012 14:17To je perfektní. Ale komiksovou knihu RŠ stejně už mám, byť v lehce poškozenem stavu.
JarkaMetelka Člen
#16 | Vloženo 19. 10. 2012 19:11Nevíte, kde se dají sehnat foglarovky v Královehradeckém kraji? Pár jich mám a musím si doplnit sbírku, jsem jejich vášnivý čtenář. =)
Paja Administrátor
#17 | Vloženo 19. 10. 2012 19:35JarkaMetelka
V tuto chvíli bych se asi zkusil podívat do antikvariátů (je to ale teď trochu horší, mám tedy zkušenost z Prahy, kde jsou foglarovky v antikvariátech dost přebrané a ani ta vydání, která běžně byla k dostání kdykoli, nejsou – asi se projevuje to, že na nějaký čas z knihkupectví zmizely). Podle informací výše by se foglarovky měly začít postupně vracet na pulty knihkupectví, letos na Vánoce snad komiks Rychlých šípů.
Paja Administrátor
#18 | Vloženo 1. 11. 2012 0:54Nově vydané Rychlé šípy jsem včera viděl v knihkupectví (cena 799 Kč). Kniha se neliší od předchozích vydání, jen barva desek je možná trochu tmavší. Součástí souboru tak není „nový“ díl RŠ na Železničním mostě, který vyšel v posledním vydání Zápisníku 13 bobříků a Sborníku nezávislých foglarovců v roce 2010.
JarkaMetelka Člen
#19 | Vloženo 16. 11. 2012 20:53Jó, a dokonce jsem už natrefil na knihkupectvi, kde se daji sehnat i jine foglarovky, než Rychlé šípy. Ještě je nemaj, ale můžou mně objednat. =)
JarkaMetelka Člen
#20 | Vloženo 27. 11. 2012 10:59Tak jsem tam opět byl a zjistil jsem, že bohužel ty foglarovky nebudou asi od Olympie, ale budou to ta vydání ze sedmdesátých let. No, asi jiný nebudou. Ale určitá osoba sehnala Foglarovky od Olympie, ale nevim kde.
<  1  2  >

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.