Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Sraz foglarwebu, Eldorada a spol.

Diskusní fórum · Aktuality, téma založeno: 24. 4. 2012, celkový počet příspěvků: 38.
jiggi Moderátor
#1 | Vloženo 24. 4. 2012 7:41Ahoj všichni, kdo kdy měli a mají něco společného s tímto webem, Eldem nebo něčeho kolem toho. Snad by to mohlo být v létě, nejlepší by asi byla Praha, co vy na to?
tomas fiala Redaktor
#2 | Vloženo 24. 4. 2012 12:52Mám celkem přeplácaný program na prázdniny, ale pokud by se mi to hodilo, snad by to stálo za pokus. Jen nějak nevím, co by se mělo řešit. Přeci jen se v poslední době nic moc neděje, alespoň tady, jinak se toho děje hodně. Kdyby se někdo rozhodl obnovit Eldorado, pak by byl námět na sraz určitě zajímavý... Ale to nevypadá příliš nadějně.

Pokud jde o místo, pak by Praha asi skutečně byla nejvýhodnější, i když na druhou stranu je v Praze během prázdnin opravdu dost lidí (pokud se bavíme o centru městě). K zahození by nebyly třeba Pardubice. Jde taky o to, zda je místo vůbec důležité. Pokud by se na srazu pouze rokovalo, pak by to chtělo místo klidné, pokud by sraz měl i jinou náplň, tak už by na místě záleželo.

A letní prázdniny jsou v podstatě nejreálnější termín. Jen to má jeden háček - letní tábory a různé dovolené.
Rychly Kelt Člen
#3 | Vloženo 28. 4. 2012 21:24ahoj...
Pokud budu mít čas tak rád přijedu...
Určitě ale o víkendu...

Kde? Záleží pouze na dojezdu....
Jan Redaktor
#4 | Vloženo 30. 4. 2012 10:01Ahoj. Jestli mi termín bude vyhovovat a bude to nejlépe v Praze, tak se rád účastním. :)
kubino Redaktor
#5 | Vloženo 1. 5. 2012 23:36Přidávám se k ostatním, pokud budu mít čas, rád dorazím a se všemi zase po dlouhé době setkám. P.S.: prázdniny jsou pro mě nereálné, tam mám tak 1 den volna :-D Zkus Jiggi, navrhnout nějaké termíny, když jsi se toho takhle ujal :-) Z toho se pak dá vycházet, místo srazu vychází od toho, co bychom na srazu chtěli dělat, jak povídal Fial. :-)
jiggi Moderátor
#6 | Vloženo 5. 5. 2012 9:17Jde spíš o to, aby co nejvíc lidí řeklo, kdy má čas a co by chtělo na srazu dělat. Já osobně určitě nemůžu první dva týdny v červenci. A mám pocit, že by se tam moc závažných věcí neřešilo, spíš by to asi byl pokec.
kubino Redaktor
#7 | Vloženo 12. 5. 2012 20:45Tak já čas mám až v září a tam mně je to jedno kdy to bude, tam zatím žádné plány nemám, jinak prázdniny jsem pořád pryč, tam bych vážně našel tak jeden den...
jiggi Moderátor
#8 | Vloženo 13. 5. 2012 13:55Zatím by se teoreticky dalo mluvit o druhé polovině srpna.
tomas fiala Redaktor
#9 | Vloženo 14. 5. 2012 15:32Ve druhé polovině srpna už bych měl mít celkem volnější program, takže bych si snad čas udělal.
Bimbam Redaktor
#10 | Vloženo 7. 6. 2012 15:01Druhá půlka srpna mi vyhovuje také , jen někdo dejte tak 14 dnů nejmíň předem vědět kde a kdy - abych si mohl případně přehodit službu. Máme tam nějaký parní jízdy...no ty máme vlastně od března do října že... :-D
tomas fiala Redaktor
#11 | Vloženo 9. 6. 2012 13:35Bimbam: Zrovna dneska jedou páry na 125 let trati Jihlava - Veselí... Chtěl jsem tak jet, ale počasí mě odradilo.

Jinak by se možná už chtělo domluvit na tom místě. Pokud to bude jen takový "tlachací" sraz, tak by byla dobrá i ta Praha (já bych si to spojil s focením na hlaváku, takže bych zabil 2 mouchy jednou ranou).
jiggi Moderátor
#12 | Vloženo 10. 6. 2012 18:05Zatím to vypadá asi na jednu hospodu na Vyšehradě, ale zatím je to ve fázi hledání. Až bude víc informací, napíšu je.
Molka Člen
#13 | Vloženo 11. 6. 2012 12:59Na sraz nepřijdu - s El. a webem mimo diskusních příspěvků nemám nic společného, ale posílám tip na jedno zajímavé místo. Stačí do internetového vyhledávače zadat tato tři slova: Praha Mandragora Foglar.
Paja Administrátor
#14 | Vloženo 11. 6. 2012 13:26Molka
Díky za tip. Já jsem kolegovi Jiggimu navrhoval také Vinohrady, ale on to chtěl směřovat spíše na nějaké venkovní posezení.
A jinak, nechci tě nijak přemlouvat, ale většina návštěvníků (výjimky jsou spočítatelné na prstech) také nemá s webem společného více než ty, tedy diskusní příspěvky... takže si nemyslím, že je to tak málo. :)
Molka Člen
#15 | Vloženo 11. 6. 2012 14:22Ja myslím, že i v Mandragoře je nově i venkovní sezení. Dost zajímavá je Kajetánka. Dá se sejít k místu kde psal Foglar, ale v kavárně je to velmi drahé. Na Františku je klasická hospodo-restaurace U Milosrdných (nechoděj tam cizinci) na Hradčanech je to U Černého vola, ale tam bývá plno. Venkovní je třeba vyhlášená žižkovská Parukářka, ale tam jsem ještě nebyl. Ještě se nad případnou účastí zamyslím, třeba budu tou dobou v Praze.
Bimbam Redaktor
#16 | Vloženo 13. 6. 2012 9:32No, já myslím že by to bylo fajn kdyby se sešli i ti co sem chodí jen tak sem tam diskutovat, protože třeba i tou diskuzí je web tak nějak živej. Jenom nevím proč se slejzat v hospodě. Nějakej ten namazanej chleba nebo mazanec do torny (brodit potoky snad nebudem :-D ) a i mimo hospody jsou klidný místa, kde se dá sedět venku a povídat. V hospodě se člověk rozkecá, do toho dostane žížeň a sucho na jazyku, a při placení se pak diví ... Taky to do Práglu nemám za rohem i když o kousíček blíž než třeba Petr nebo Pája či Jiggi. Nejblíž z mimopražskejch to má asi Úvalák, co? Chodí sem dnes na pokec vůbec někdo z Prahy? Bimbam
tomas fiala Redaktor
#17 | Vloženo 13. 6. 2012 9:44Upřímně řečeno, raději bych se taky setkal někde venku...
Paja Administrátor
#18 | Vloženo 13. 6. 2012 9:58Bimbam
Určitě by se tato setkání měla týkat lidí, co sem chodí "jen" diskutovat. To jen dávám do uvozovek, protože přesně jak říkáš, i to tvoří obsah webu a udržuje ho živý.

Je to další možnost, a osobně mi nepřijde špatná, udělat setkání jen někde venku... může to být ten zmíněný Vyšehrad, jen ne hospoda, ale park, odkud je pěkný rozhled na Prahu. Nebo nedaleko Jestřábova bydliště na Korunní je Grébovka. Prokopské údolí také není zas tak daleko. Etc.

Z Prahy byl Honza "Johny8x", ale od pozastavení časopisu se tu moc nevyskytuje. Ono se tu ale během jara nic moc nedělo.
A já teď také spíše jsem v Praze než na jihu.
Bimbam Redaktor
#19 | Vloženo 13. 6. 2012 14:04Ovšem kdo ví, třeba má Jiggi spíš na mysli nějaký salonek či jak to nazvat a ne sedět mezi běžnými návštěvníky hostinského zařízení - kdyby se nás sjelo povícero asi by mohl být problém se srážením stolů dohromady a stěhováním židlí. Pokouším se na to koukat z druhé strany třeba trochu očima navrhovatele srazu - možná třeba má v pácu něco promítat - nějaký diáky nebo film a tak - to bez proudu moc nejde. Jiggi mi totiž nepřipadl nikdy jako uctívač restaurací, když jsme spolu jednou plkali, taky jsme šli raději k Sázavě k brodu i když jsme mohli sedět pod verandou U Holubů. A zase jsou věci, o kterých se nejlíp třeba hromadně kecá venku než tam, kde je moc lidí a všici maj uši ať už mytý nebo nemytý ;-) Bimbam
tomas fiala Redaktor
#20 | Vloženo 13. 6. 2012 14:30Ten Vyšehrad zní hezky... Anebo Vítkov. I když tam je to nahoře dost holé, na Vyšehradě je více stromů.
<  1  2  >

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.