Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Redakce Eldorada – podzim 2013

Diskusní fórum · Časopis Eldorado, téma založeno: 2. 11. 2013, celkový počet příspěvků: 15.
tomas fiala Redaktor
#1 | Vloženo 2. 11. 2013 11:13Jak to vypadá s děním kolem časopisu? Pracuje se na listopadovém čísle? Budeme řešit názvy rubrik? Dal jsem dohromady plán rubriky Vynálezci - bude mít celkem 12 nových dílů.
Moderátor Paja: vyčlenění do nového tématu z diskuse o 31. čísle
Marta25 Člen
#2 | Vloženo 8. 11. 2013 19:48Ahoj,tak trošku by mě zajímalo, co se děje. Zdá se, že sem nikdo moc nechodí a nevyjadřuje se a já trošku tápu, jako třeba ty názvy rubrik a jiné věci. Ráda bych aby se to nějak vyjasnilo a nejlépe co nejdříve, protože jinak nemůžeme smysluplně pracovat .....
Paja Administrátor
#3 | Vloženo 8. 11. 2013 20:05Marta25
Poslal jsem šéfredaktorovi - Jírovi již několik připomenutí ohledně této diskuse i sestavení nového čísla, ovšem nedostal jsem žádnou odpověď a ani zde se nic neděje.

Jinak děkuji všem, kteří poslali články do dalšího čísla, věřím že budou uplatněny!

Byl bych pro řešit zmíněné věci, aspoň v kruhu těch, kteří sem chodí, ostatní redakci diskusi znovu připomenu. Akce ze strany šéfredaktora tu však pochopitelně chybí, bude se ještě pokoušet zjistit, co se děje.
Marta25 Člen
#4 | Vloženo 9. 11. 2013 9:44Paja
JJ, děkuji za odpověď. Chápu, že je to asi náročné na čas a tak podobně, ale pokud už to jednou někdo na svoje bedra vzal, měl by chápat povinnosti. Toto je pouze takový můj názor, a rozhodně nemusí být správný. Nicméně stálo by za to, aby se začalo něco řešit, a to i s Jírou, protože ten je šéfredaktor, tedy by měl mít na věci vlastní názor a vyložit nám ho, nejlépe na tomto fóru. A to se týká i ostatních redaktorů, kteří zatím nepřispěli svojí troškou do mlýna, což mě mrzí - časopis se přece skládá z redaktorů a ti by měli říkat své názory, aby byl časopis co nejlepší. Pokud sem nebudou chodit redaktoři (a zvláště pak šéfredaktor) tak by mě tedy zajímalo jako to hodláme dělat. Myslela jsem si, že když se časopis znovuobnovil, tak se bude pracovat, abych se pokusili aspoň trochu přiblížili laťce, kterou nastavilo „minulé" Eldorado. Jistě, první číslo bylo plné chyb, ale je to prakticky začátek, a pokud bychom se do toho obuli více, rozhodně by se nám nějaký ten výsledek podařil. A proto bych také ráda dostala nějaké vysvětlení ze strany šéfredaktora. Takhle už jsem se tady v diskusi dlouho nerozepsala, ale je to můj osobní názor, a mám za důležité sdělit ho ostatním. Možná se to nebude líbit, ale já se kvůli tomu na hlavu stavět nebudu...........
kubino Redaktor
#5 | Vloženo 9. 11. 2013 20:47Já mám názor stejný jako Marta25. Navrhoval jsem zde v diskusi mnoho věcí, které by časopis mohly dostat tam, kde byl v minulých letech. Děkuji Tomášovi, že si již vytvořil plán rubrik. Můj osobní názor je ten, že pokud se vztah šéfredaktora k časopisu nějak výrazně nezlepší, bude lepší jej vyměnit. Nicméně každý má dostat šanci, mrzí mě však, že ani šéfredaktor nezareagoval na mé připomínky zde v diskusi.
Paja Administrátor
#6 | Vloženo 9. 11. 2013 23:16Jírovi jsem ještě dnes psal na FB, ovšem bez odpovědi. Záhy zmizel nejen z mých kontaktů, ale i z naší pracovní FB skupiny a jeho profil je nedostupný. Obávám se, že se od něj asi už žádné odpovědi nebo práce nedočkáme.
kubino Redaktor
#7 | Vloženo 9. 11. 2013 23:39Jednání je to skutečně nevhodné. Nicméně po té, co sám šéfredaktor původně zkopíroval cizí článek do prvního čísla se ani nedivím. :-( Nezbývá nic jiného, než najít nového šéfredaktora, který by s redakcí více komunikoval a vnesl do ní řád. Osobně bych navrhoval Delfína, ale samozřejmě by s tím musel dotyčný nejprve souhlasit :-)
tomas fiala Redaktor
#8 | Vloženo 10. 11. 2013 10:40V první řadě by to rozhodně chtělo nového šéfredaktora (a také trochu posílit redakci). Mrzí mě, že v současné době nemám na hledání nových redaktorů čas, ale výhledově myslím, že po Vánocích bych na tom mohl být trochu lépe. Obsah by se však snad nyní mohl rozšířit o pokračování komiksu Neuvěřitelná cesta, případně o nějaké fotokoláže, jaké se dříve objevovaly (aktuálně by se snad hodilo něco podzimního).

Přemýšlím, jak to bude s listopadovým číslem. Je 10. 11.; pokud jsem to správně pochopil, jsou hotové články, ale kvůli odchodu šéfredaktora je nemá kdo dát dohromady do podoby časopisu. Kdy bude znám nový šéfredaktor? Přeci jen, blíží se polovina měsíce, a tedy poločas uzávěrky do čísla prosincového. Z toho mi zatím vychází, že listopadové číslo bude přeskočeno (svým způsobem by to mohlo některým věcem i pomoci).

To je zatím vše, co mě napadá. Do Vynálezců jsem našel článek o panu Stephensonovi, který jsem sice napsal už před dvěma roky, ale potom nestačil vyjít. Další články plánuji napsat dopředu do zásoby. Protože podle všeho by měly vystačit zhruba na jeden rok, koncem r. 2014 bych odešel z redakce. Vše závisí na dalším vývoji událostí - doufám, že tato "minikrize" dopadne dobře.
Marta25 Člen
#9 | Vloženo 10. 11. 2013 17:34Zřejmě jsme teda asi přišli o šéfredaktora Jíru, jeho přístup mě tedy, přiznám se, opravdu zaskočil. Před začátkem se zde docela angažoval a najednou nic, opravdu mě to přijde jako nefér k nám ostatním, a ještě když k tomu připočteme ten fakt, že se sem ani neuráčil přijít a vysvětlit nám důvod. Možná má málo času, možná se mu do toho prostě jenom nechce a zalekl se práce. Nicméně si myslím,že by to od něho bylo férové, říci nám pravý důvod. O tom, že jeho článek byl zkopírovaný jsem vůbec netušila. Nemáš náhodou po ruce tu stránku, z které to zkopíroval? Ráda bych se podívala do jaké míry.
Tímhle už je ale asi zbytečné se zabývat, musíme se soustředit na budoucnost a já doufám,že se nám tuto „krizi" podaří zažehnat a seženeme nového šéfredaktora (a určitě další redaktory).
Listopadové číslo už je asi za námi, výhledově bych se tedy soustředila na zimní měsíce. Já jsem zatím neměla moc čas (ve škole nás teď nešetří a zřejmě ani nebudou :-)), přispěla jsem vždy pouze jedním článkem, ale kdybych se snažila a ušetřila si čas (což doufám,že se povede), ráda bych se vrátila ke své rubrice motorismus. Mám už pár nápadů a byla bych ráda kdyby se je podařilo zrealizovat.
Paja Administrátor
#10 | Vloženo 10. 11. 2013 17:58Oslovil jsem Delfína ohledně vedení redakce, tak uvidíme.

Marta25
Článek v Eldoradu není, neboť poté co Kubino zjistil, že se jedná o kopii několik let starého článku z webu (myslím že tam nebyla snad ani nic pozměněno), tak jsme ho nechali vyměnit. 31. čísla má jistě spoustu dalších nedostatků, ale ty jsme brali, že bude poučné, když je redaktoři uvidí. Kopírovaný článek, tam opravdu zůstat nemohl.
Marta25 Člen
#11 | Vloženo 10. 11. 2013 19:44Paja
Jasně, dík za vysvětlení.
tomas fiala Redaktor
#12 | Vloženo 23. 11. 2013 11:30Jak tak koukám, nic se neděje... A to už se přibližuje i teoretická uzávěrka prosincového čísla.
tomas fiala Redaktor
#13 | Vloženo 1. 12. 2013 20:381. prosince stále nic? Začínám mít strach, že nejnovější číslo byl jen výstřel do tmy... Že by se ukázalo mé rozhodnutí počkat s přípravou článků do Vynálezů jako moudré?
Paja Administrátor
#14 | Vloženo 1. 12. 2013 20:57tomas fiala
Oslovil jsem Delfína a Martu25 ohledně vedení redakce, oba však z různých, ale vcelku pochopitelných, důvodů odmítli. Ve stávající redakci již není prakticky koho oslovit, na hledání někoho dalšího se mi bohužel nedostává teď času a myslím, že ostatní (Kubino, Honza, Jiggi) jsou na tom podobně.
tomas fiala Redaktor
#15 | Vloženo 2. 12. 2013 17:39Díky za vysvětlení, škoda, že se tady neobjevilo dříve (nebyl bych v takové nejistotě). Škoda, že to takhle dopadlo.

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.