Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Kvalita příběhů RŠ

Diskusní fórum · Rychlé šípy a Stínadla, téma založeno: 6. 7. 2015, celkový počet příspěvků: 6.
Foglarovec Člen
#1 | Vloženo 6. 7. 2015 15:07Taky se vám zdá že kvalita komiksu posupně klesala? Poslední příběhy kreslené Čermákem se mi už tak nezalíbili a už neměly takové kouzlo jako za Fishera. Nebo se mi to jenom zdá??? Těším se na vaše názory.
jiggi Moderátor
#2 | Vloženo 7. 7. 2015 7:45To je složité. Velká část těch příběhů byla Jestřábem napsána těsně po zrušení Vpředu.

Marko Čermák, na rozdíl od Jana Fishera, nebyl karikaturista. A sám přiznává, že největší problémy mu dělají obličeje. A někdy je to opravdu znát...
Paja Administrátor
#3 | Vloženo 7. 7. 2015 11:05Když jsem příběhy četl, líbily se mi prakticky všechny. Ovšem to, jak Jan Fischer uměl úžasně vyjádřit tváře postav, v pokračováních od Marko Čermáka přeci jen chybí. Asi pro něj muselo být těžké začít kreslit postavy, jejichž podoba je tak známá a dána od jeho předchůdce. Mám také pocit, že ve svých prvních pokračováních napodoboval Čermák Fischerův styl více, než v pozdějších příbězích.
Foglarovec Člen
#4 | Vloženo 7. 7. 2015 13:19Já uznávám že to neměl Čermák, ani trochu lehké a snažil se, ale Fischer byl jen jeden.
kubino Redaktor
#5 | Vloženo 1. 9. 2015 0:13Mně se tedy líbí více Čermákovy kresby, zamýšlel jsem se nad tím proč a odpověď vás asi zmate - dýchá z nich něco tajemnějšího a jiného :-)
jiggi Moderátor
#6 | Vloženo 4. 9. 2015 9:43Mně se zase nejvíc líbí hlasatelský Fischer, protože ve Vpředu je ta kresba už moc dokonalá. Navíc ty příběhy jsou už "světlejší" - i stylem kresby.

Podobně jako Stínadla se bouří jsou jasnější než Záhada. Myslím, že v komiksu i v knihách se mentálně promítlo období Protektorátu i osvobození, což je dost logické...

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.