Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Zvony

Diskusní fórum · Rychlé šípy a Stínadla, téma založeno: 21. 3. 2017, celkový počet příspěvků: 5.
SarkaS Člen
#1 | Vloženo 21. 3. 2017 0:33Nedávno jsem se nadchla pro pátrání po zvonech, které by (patrně nehledě na vonckou terminologii) odpovídaly hlasům těch stínadelských. Tak třeba Zlatá Svatá (zlatej svatej) se nechala poznat hned v uličkách starého Města, protože ta zní fakt krásně a daleko a dokonce přehluší i tu odpornou hudbu, co věčně zní z obchodů všude okolo Staromáku.
Když chodím do Stínadel večer, občas slyším Živé Srdce, ale pořád nevím, odkud. Tak lítám po městě jak splašenej osel, napínám uši, ale pořád nemůžu přijít na to, odkud přesně se ozývá.
Dunivka je víceméně jasná. Dominik a Kapucín už jsou takové nespecifické a Umrlčí Prst raději neslyšet.
Co vy, nějaké zážitky se zvony? :)
Quasimodo Člen
#2 | Vloženo 24. 5. 2017 3:07Jsou mojí součástí. Velmi mne tedy vadí poznámky o Vavřinci,jenž jsou psané křídou po zdech. Zvony zní tehdy,kdy mají. Ale na to brzy přijdeš sama.
Quasimodo Člen
#3 | Vloženo 24. 5. 2017 3:10A co se týká přezdívek zvonů Stínadelských? Jen velmi málo starých brachů dožilo dnešních dnů.
Bimbam Redaktor
#4 | Vloženo 9. 5. 2018 13:53Ale dočkalo se jich dost a mnohé jsou ještě slyšet pravidelně, některé jen občas.
Bimbam Redaktor
#5 | Vloženo 9. 5. 2018 13:58Zlatá Svatá je skutečně Zlatá svatá a ne svatej ;-) Velký Dominik je jasný i když nyní spíš mlčí než zvoní zatímco Černý Kapucín dodnes zvoní ale není moc velký, je slyšet dobře na Kočárových schodech, U svatého muže, na Zvonkovém plácku, U lvíčka a na Lvích schodech. :-)

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.