Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Foglarovky a ochrana přírody

Diskusní fórum · Bibliografie Jaroslava Foglara, téma založeno: 12. 6. 2008, celkový počet příspěvků: 5.
jiggi Moderátor
#1 | Vloženo 12. 6. 2008 20:37Možná by šlo debatovat o ochraně přírody a foglarovkách - jak se to navzájem propojuje. Poslední dobou jsem do přírody zblázněnej - do té naší. Je tu spousta vzácných druhů široko daleko - ono to je taky teplotou. V širokým mnoha kilometrovým okolí je mnohem vyšší (teplota). A taky ty sto až stoosmdesáti metrový relativní převýšení...
Rychlé šípy přírodu chránily a poznávaly. Třeba jenom ti pytláci. Nebo zajíc chycený v oku (od Junka).
Jan Redaktor
#2 | Vloženo 13. 6. 2008 15:35Já jsem pro. Já mám taky rád přírodu, ale nejsem do ní zblazněnej, protože tady v Praze skoro žádná vůbec není.
jiggi Moderátor
#3 | Vloženo 13. 6. 2008 15:40A co Prokopák? No jo, na druhým konci, ale tam u vás je taky něco u Vltavy, ne? Nějaký přírodní památky - Bílé skály? A taky vinice. =) Ale to není moc příroda. Příroda je ale i ve městech. Jiná, než u nás na venkově, ale taky.
kubino Redaktor
#4 | Vloženo 13. 6. 2008 16:38Do přírody jezdím často, buď s děckama z oddílu nebo s kamarádama. příroda je krásná, záleží na tom, kde. Jížní Čechy jsou fajne, Křivoklátsko atd... ale v Praze nic není, možná ta Šárka, je to ale takový divný, je to les a jakoby není. A kde vůbec bydlíš Jiggi? že tam máte fajne přírodu.:)
tomas fiala Redaktor
#5 | Vloženo 1. 6. 2011 11:34Tak já osobně mám přírodu taky velmi rád, ovšem alergie na trávy mi to trochu komplikuje... Ale tohle vlákno má být o tom, jak Foglarovky nabádají k ochraně přírody. Byly zmíněny Rychlé šípy, ale o ochraně přírody se hovoří i ve skautsky naladěných knihách (HOBŘ, Devadesátka, ...).

PS: U nás v Třebíči je to k přírodě kousek.

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.