Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Bydliště JF v Předlicích

Diskusní fórum · Život Jaroslava Foglara, téma založeno: 8. 8. 2008, celkový počet příspěvků: 1.
Sam Člen
#1 | Vloženo 8. 8. 2008 14:59Ahoj,
včera jsem byl s posledním žijícím starousedlíkem, předválečným skautem v Předlicích v místech, kde pobýval Foglar s rodiči, když byl malý. Tento pamětník, dnes velmi starý a fyzicky nemocný pán bydlel odmalička v bytě, v domě, hned vedle Foglarových.

Narodil se ovšem o pár let později a tak mi vyprávěl příběh, jak je - celý oddíl -jednou před válkou přivedl jejich skautský vedoucí k nim do ulice a ukázal na dům a byt a řekl-zde bydlel Jestřáb - Foglar! Tenkrát zde lidi Foglara moc neznali, ale pro skautskou omladinu to bylo něco! Zrovna u nich v Předlicích a Jestřáb?!

Tak i včera mě-chlapíkovi středního věku dne 7.8.2008 ve 20,00 hod při západu slunce ukázal tento starý kamarád, kde bydlel Jestřáb - Foglar a dostalo se mi i výkladu, jak je to s tím zapadajícím sluncem. K mému úžasu mi ovšem ukázal jiný byt než jsem čekal a vyvrátil teorii, kterou jsem někde četl od člověka který není od nás (Já zase bydlel odmalička asi kilometr odtud) se slovy. Vždyť je to blbost, sem se slunce nikdy nedostane a navíc, víš, že tady byla hospoda a tady byl krám s potravinami, tyhle domy už tu byly a škola je ještě starší?
A proto vám píši. Zajímal se již někdo přede mnou seriózně, kde bydlel Jestřáb v Předlicích?
Můžete mi poslat přesnou, ověřenou, fotku toho domu? Já vám na oplátku mohu nafotit současný stav. I když zde již 20 let nebydlím, jezdím velmi často kolem.

Můj E mail je: tramp.sam@seznam.cz
Děkuji, Sam

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.