Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

| autor: Václav Levý | kategorie: RŠ a Stínadla | počet přečtení: 3597

Zajímavosti RŠ VII: Pět v jednom aneb rodina Rychlošípáků dohromady

Článek doplňuje a shrnuje předchozích pět dílů z volného cyklu zajímavostí o Rychlých šípech, jež byly věnovány rodinám jednotlivých členů legendárního klubu.


Posledním příbuzným Rychlých šípů v kresleném seriálu je jistý pan Stibor – vzdálený příbuzný jednoho z nich, který žije „stovky kilometrů“ daleko od města, ve kterém „šípáci“ žijí (RŠ sledují oběh koruny [255]).

Ukázka kresleného seriálu Rychlé šípy
Vzdálený příbuzný Rychlých šípů pan Stibor v příběhu RŠ sledují oběh koruny (Foglar, 1999)

V příběhu RŠ ničí knihu kouzel (90) nám Mirek potvrzuje to, že všichni členové klubu mají oba rodiče.

Jak už víme z předchozích dílů o „rychlošípácké famílii“, všichni rodiče Rychlých šípů se setkali pohromadě v příbězích jen jednou – a to na policii u výslechů svých synů (RŠ mají dobrou pověst, ale… [238]). Ještě se divíte, proč mají ti slušní a správní kluci z klubu Rychlých šípů potíže udržet svoji partu pro větší či menší nepřízeň rodičů (nebo některých z nich)?

Ukázka kresleného seriálu Rychlé šípy
Zmínka o rodičích v příběhu RŠ ničí knihu kouzel (Foglar, 1999)

V žádném kresleném příběhu, ani ve stínadelských příbězích se nesetkáme ani náznakem s jakýmikoli sourozenci Rychlých šípů. Jsou tedy zřejmě jedináčky. To by nebylo ve foglarovkách nic neobvyklého – marně vzpomínám, která hlavní postava v příbězích Jaroslava Foglara má sourozence, snad jen Nováček Bubáček nebo Ríša – člen klubu Stráž Řásnovky?

Seznam použité literatury

  1. FOGLAR, Jaroslav (1999). Rychlé šípy. 2. vyd., Praha, Olympia. ISBN 80-7033-565-3.