Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Strach nad Bobří řekou

Diskusní fórum · Bibliografie Jaroslava Foglara, téma založeno: 26. 8. 2009, celkový počet příspěvků: 4.
tomas fiala Redaktor
#1 | Vloženo 26. 8. 2009 9:44Pokračování Hochů od Bobří řeky mě nepříjde už tolik vypracované, jako první díl. Je tam až moc politiky, ale právě ta politika je klíčová. Kniha je kratší než první a přesto se v ní odehrávají dva roky příhod. Z toho je také patrné, že kniha má menší prokreslení děje. Přesto jsem rád, že nějaká taková knížka existuje.
Jan Redaktor
#2 | Vloženo 26. 8. 2009 10:05No já jsem tohle pokračování Hochů od Bobří řeky měl celkem rád, i když je pravda, že padesát let udělá hodně, i u Foglara. Možná tam nemělo být tolik politiky, to mladého a dychtivého čtenáře vůbec nezajímá, ale stojí za přečtení a myslím, že je to celkem slušné pokračování.
jiggi Moderátor
#3 | Vloženo 26. 8. 2009 10:43Jestřáb chtěl ukázat, jak to měla mládež (hlavně skauti) za okupace těžké. Ale ten záměr se mu podařil jen z části.
tomas fiala Redaktor
#4 | Vloženo 27. 8. 2009 11:37Každopádně knížka určitě splňuje výchovné poslání. Jen mi trochu vadí, že noví bobříci už se tolik neloví jako ti staří. Já osobně jsem tedy zatím nelovil ani jednoho bobříka a celkem se za to stydím, ale spíše mi vyhovuje Modrý život.

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.