Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Expedice Stínadla, 2. srpna 2011

Diskusní fórum · Rychlé šípy a Stínadla, téma založeno: 5. 8. 2011, celkový počet příspěvků: 4.
jiggi Moderátor
#1 | Vloženo 5. 8. 2011 7:40Ten večer, co jsem se vrátil z uliček, jsem si zapsal svoje dojmy do sešitu. Asi bude nejlepší popsat to přímo z něj:

Vystoupil jsem z vlaku někdy v půl desáté a šel přes (...) až na Tlesk. Restaurace tu už asi není? Nenašel jsem po ní známky. Pak do H..., je tu 6 schodů (pozn.: Tentokrát jsem to počítal, ale zapsal to až doma, tak nevím, jestli to je dobře.), Vysokou Travou jsem se dostal do (...) a zběžně si přečetl tu desku na domě pánů z K... Na Vzkazových dveřích (...) nápis "Vontové, kde jste?" je polosmazaný (pozn.: Ten nápis byl dokonce jednou i v televizním magazínu Z Metropole, dávají to v sobotu ve 12 hodin, ale to už je dlouho.), níž bylo (...), těžko říct, jak je to tam dlouho. Zeď u Širokka je naprosto zničená! Hrůza! Ale zeď naproti dobrá, je tam pořád ten (...) nápis... Prošel jsem k J...u, na zdi tam bylo asi tohle: (pozn.: Zajímavý obrázek) myslím, že to má souvislost s tím nápisem na dveřích, ale mám za to, že už to tam bylo před rokem a já to tenkrát nechal být, či co...
Na "V...u" seděl kluk v modrém triku, blonďák, mladší než já (16 let?), působil na mne zvláštním dojmem. V průchodu u K...a nápis, že se tam nesmí se psy a koly a koloběžkami, tak ňák. (...) Sešel jsem po schodech na K..., tam seděla na náměstí jedna stará paní, asi místní, řeč jsem s ní nakonec nedal - chyba. Mohlo to být zajímavé!
V Z... G... jsem posnídal (pozn.: má tam být "posvačil") za přítomnosti (...) první smaženku a pak to vzal na T... a začal stoupat. (...). Ve V... jsem objevil slepou ulici, které jsem si nikdy nevšiml!
(pozn.:koukal jsem se vždycky jinam a ňák to přehlíd =)) (...) U kapličky jsem poseděl na zdi a napadlo mě přirovnání k Přístavu volá, jak tam skákali z těch stupňů... ale to je asi blbost (pozn.: tento hrubý výraz si dovoluju ponechat, já jenom cituju, i když sám sebe...) Pak jsem šel do údolí, je tam sad, nádherné místo a pak jsem stoupal k takovému úžasnému zákoutí a na zdi tam bílou křídou: (pozn.: byla tam krásná báseň, zatím si ji nechám pro sebe) jsou tam vrátka do zahrady a plaňkový plůtek a vchod do další zahrady... pak jsem šel nahoru, úžasná cesta, (...), výhled senza! Ú... k L... Zrovna bylo 11:00 a byla z...a, využil jsem toho a prozkoumal to, ale nic (...). Cestou k Ch... jsem potkal vozy ČT24, ale nic zvláštního jinak. U Ch... 2. smaženka, prošli tudy (...) jsem předhonil v ulici ke K...é, ten kostel se schody je vojenský (Oto Katz?), stoupal jsem úzkou cestou, nahoře je asi (...)! Ale nešel jsem tudy. (...) schody, J... ...k, dva nápisy mezi (...) a schody: 1) "Vontové ukažte se! (a ježek)", 2) "Žlutá je barva naše (a ježek)" - nad tím nečitelný, ale patrně nesouvisející nápis. Sešel jsem T... (...) a průchodem k M..., (...). V K..t.u jsem na zdi pil, pak k Dunivce. Dunivka uvnitř skvělá, jakýsi náhrobek (pozn.: vevnitř jsem už sice byl, ale líbí se mi to) Přes M...ý k... k B...i (taky nic, jako u l...), P... k Rozdělce, (...), trochu jsem prolézal pasáž J... G..., ale tu fotku jsem nenašel. Odjezd vlakem ve 13:15. Zvládl jsem to neuvěřitelně rychle! Za 3 hodiny!
Molka Člen
#2 | Vloženo 5. 8. 2011 14:57jiggi, chvílemi jsem se ztrácel (v textu), ale naštěstí pak přišel nějaký další bod a já nalezl. Teď mne napadá zda ta cesta nedává nakreslená na mapě nějaký tvar :-)
jiggi Moderátor
#3 | Vloženo 5. 8. 2011 19:16No, nad tím jsem nepřemýšlel, teoreticky je to na mapě šišatá osmička.
Molka Člen
#4 | Vloženo 5. 8. 2011 19:23A ležatá? Tak to sedí :-)

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.