Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Existence RŠ

Diskusní fórum · Rychlé šípy a Stínadla, téma založeno: 12. 4. 2008, celkový počet příspěvků: 7.
jiggi Moderátor
#1 | Vloženo 12. 4. 2008 12:03Hluboce se zamýšlím nad tématem stínadliánským, ale nějak nemůžu na nic přijít...
Kouknu do Pátračáku.
Od Jana Tleskače přes Liliodendron Tulipiferu, nějaká místa, Ježka v kleci a - a další, ale nic, co bych měl psát... neboť to není tak akurát...
Hm. Pořád nic nevím a to jsem se chtěl ještě mrknout na nějaké erby...
Co takhle Rychlé šípy? Existovaly, nebo ne?
Jan Redaktor
#2 | Vloženo 12. 4. 2008 19:45Dobré téma. Já si myslím, že Rychlé šípy nejspíš existovaly. Nemyslím to zas ale tak úplně. Podle mě, byl takový podobný klub, měl jiný název, byli tam jiní členové, třeba jich byl i jiný počet, a hlavně, který byl v písemném kontaktu s Foglarem. Teď se naskytne otázka: Vždyť není přece možné, aby zažili tolik dobrodružných příhod a dalších různých věcí. Zažili jen některá a ne tak úplná, jako jsou v komiksu. Tak například: počkejte chvíli musím se podívat, jak se jmenuje ten příběh... Už vím, Rychlé šípy hledajíá poklad. Podle mě, šel ten podobný klub také hledat poklad, ale žádný nenašli, ale měli radost jen z krásného výletu, i když nic nenašli, a Foglar tu jejich příhodu trochu upravil a dal ji jiný konec. To je můj názor, ale každý z nás bude jistě mít úplně jiný.
jiggi Moderátor
#3 | Vloženo 13. 4. 2008 8:42Jo, tak to mohlo klidně být. Některé příhody byly inspirovány z Dvojky, nebo třeba Domem hrůzy.
Ale k té partě. Já myslím, že jich opravdu bylo pět, snad, že si byli tak trochu podobní. Jestřáb to píše i ve svém životopise. Ale neříká, jestli ty příběhy a Stínadla byly tak, jak jsou napsané. Prostě inspirace.
Každý názor na jakékoli téma kolem Jestřába a Šípáků, který sem kdokoli napíše beru, protože to tady opravdu trochu umrzlo.
Jan Redaktor
#4 | Vloženo 13. 4. 2008 14:26Jiggi, to máš pravdu s tím, že jich bylo pět+možná i pes, a také asi měli podobné vlastnosti. Opravuji se za včerejšek.
jiggi Moderátor
#5 | Vloženo 13. 4. 2008 19:43... se ze tmy stínadelských uliček někde u Dunivé Kateřiny z průchodu vynořilo pod mihotavým světlem plynové lampy sedm postav. Pozor, pozor! Nebezpečí číhá všude, na každém kroku může být někdo z těch záhadných, kteří tak pečlivě střeží své Město. Za rohem uličky se rozezněl klapot kroků jakéhosi Vonta po nerovné kostrbaté dlažbě kočičích hlav. Blíží se k úkrytu oněch sedmi v průjezdu průchodu v rohu uličky pod tajemným kostelem...
A já se vás ptám. Víte, kdo je těch sedm?
Bimbam Redaktor
#6 | Vloženo 13. 4. 2008 22:51Jiggi
No já se pokusím hádat... kamarádi pojďte sem, ať slyšíte mně líp, já příběh vám chci vyprávět a ne jen ňákej vtip... Co Ty na to?
jiggi Moderátor
#7 | Vloženo 14. 4. 2008 16:43Jo, přesně.

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.