Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Expedice Stínadla, srpen 2018

Diskusní fórum · Rychlé šípy a Stínadla, téma založeno: 4. 5. 2008, celkový počet příspěvků: 4.
jiggi Moderátor
#1 | Vloženo 4. 5. 2008 9:12Pořád jsem doufal, že v Katovně najdu jistý dům, ale Bestia triumphans proběhla částečně i tam... nebo jsem špatně hledal. Slyšel jsem taky, že se na Vzkazové zdi něco zase začalo objevovat, ale nic jsem nenašel. Pobavilo mě, když jsem zjistil, že u Dymoura je školka. Na řece zase pluly parníky. Lodě jsou vůbec fajn.
Dům č.5... strašný, co si budem povídat. A pak frr zase dál. Ještě u cla v takové zastrčené uličce to jde, ale je to hrozný - samý hotely, restaurace, bary... i když kolem hlavních cest. To samý na Tlesku. Sice to vím, že to tam bylo už předtím, ale nezkrachovali. =)
Je zajímavý, že když člověk něco dlouho nevidí, jak si to v představách zkreslí, skoro jsem se až lekl, když jsem viděl, jak Bručoun a Širokko za ten rok vyrostli. =) Chtěl jsem se taky podívat do Jakuba, ale tam se nedá už pár let většinou dostat. Přelézat se mi moc nechtělo - ono to taky nejde. Do zahrady se už taky nedostaneš. Na Vzkazových dveřích nic nového, ale kdosi vytrhal poslední zprávy, co tam byly. Tak jsem jim tam něco nechal.
Na dalších dveřích ve V. jsem našel poškozený starý vzkaz. Něco jsem z něj ale vyluštil, ale vzhledem k Hlavám to nenapíšu. Je to zvláštní, ale... minule jsem si ničeho nevšiml - a to je to tady už kolik let.
Od řeky jsem potom šel kolem astronomické věže zase do asanace. Většina těch domů nic moc, teda - až na výjimky (a těch je málo). U poledníku se spustila malá prška, ale dobrý. Zdálo se mi, že jsem viděl zase nějaké zbytečky vzkazů - to bylo v uličce, která vede zezadu ke klášteru s morovým podzemím.
Ale nějak jsem nevyměřil čas. Hodinu a půl čekat na vlak. (Stejně mě už olely nohy.) =)
Kawi Redaktor
#2 | Vloženo 4. 5. 2008 13:08Po přečtení tvého vzkazu úplně hořím se tam jet podívat. Nebyla jsem tam už skoro půl roku. Ale jak tak čtu, tak vidím, že se vše změnilo spíš k horšímu. Ale ráda čtu o místech, která se mi tolik líbí. I když na druhou stranu musím připustit, že jsou mi některé názvy neznámé. No jo, nevím toho tolik, ale něco přece. Taky tuším, který vzkaz jsi na šel na dveřích, protože ten je tam už dlouho a ještě ho nikdo neodstranil. Je ale možné, že jsi mohl myslet jiné dveře v jiné uličce, je jich samozřejmě víc. Také by mě zajímalo, jestli tam zůstaly jisté věci, které si pamatuji ze své minulé návštěvy, i když na to mi nikdo neodpoví, když nepíšu, o co jde. Mimochdem, našel jsi můj vzkaz u Širokka?
kubino Redaktor
#3 | Vloženo 4. 5. 2008 14:45Mě moc zajímají ty vzkazy, nikdy jsem stínadla zas tak podrobně nezkoumal, nicméně byl jsem tam několikrát, ale jen tak, prostě na procházce s přítelkyní třeba, čili jsem si žádného vzkazu nevšiml. dejte mi prosím někdo typ, na suprovou trasu stínadly. Moc děkuji.
jiggi Moderátor
#4 | Vloženo 4. 5. 2008 15:38Kawi: ne-e. Spěchal jsem k Jakubu.

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.