Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Stezka pro skautský věk

Diskusní fórum · Skauting a klubaření, téma založeno: 16. 2. 2009, celkový počet příspěvků: 4.
Paja Administrátor
#1 | Vloženo 16. 2. 2009 22:15Ahoj bratři a sestry. Napadlo mě, že bych se vás mohl zeptat, jak ve vašem oddíle používáte novou stezku. Líbí se vám? Máte k ní nějaké zajímavé postřehy nebo zkušenosti?
Těším se na odpovědi od všech skautíků zde na fóru. :-)
Kawi Redaktor
#2 | Vloženo 17. 2. 2009 19:41Nová stezka - to je pro mě teď velké téma, zrovna je v oddíle zavádíme. No, musím říct, můj první dojem byl dost negativní, moc nemusím fantasy a taky jsem si říkala, že moc výběru při plnění jednotlivých bodů škodí. Ale když se na to teď dívám podrobně, myslím, že to tak hrozné neví, i když se mi staré líbily víc. Ale musím zase říct, že holkám z družiny se stezky moc líbí a jsou z nich nadšené a také už něco plní (u starých stezek jsem je do toho musela skoro nutit), takže svůj účel asi plní dobře. Doufám, že můj příspěvek není moc zmatený...
Paja Administrátor
#3 | Vloženo 17. 2. 2009 20:03Kawi
Měl jsem k tomu podobný vztah jako, nejprve mě fantasy zpracování odrazovalo, ale poté, co jsem si stezku pořádně prohlédl, poslechl si něco na semináři, začala se mi líbit čím dál více. Uvědomil jsem si, že vlastně o fantasy vůbec nejde. A poté, co byla vytvořena jakási stezka bez fantasy (na které se mi líbí asi jen obálka, jinak mi přijde taková smutná), rozhodně preferuji fantasy verzi.
A to, že je tam výběr jednotlivých bodů mi přijde moc šikovné, protože jsou to vlastně takové náměty, co dělat při družinovkách.
Také oceňuji, že nová stezka má body, které lze plnit i jinde než na schůzce, skautské akci - tedy např. doma, což u staré stezky nebylo.

Tak a více příště, teď se do stezky potřebuji skutečně podívat, abych si připravil nějaký program na zítra. :-)
Danek Člen
#4 | Vloženo 18. 2. 2009 20:03Tak přesně s touhle stezkou jsme teď začali v oddíle pracovat. Některé ůkoly jsou tam opravdu těžké (teda alespoň pro mě), ale jinak se mi zdá lepší než-li ta stará. Je to mnohem zajímavější a i s těma samolepkama to není špatný nápad.

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.