Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Která kniha JF vás nejvíce oslovila? (průzkum pro Bc. práci)

Diskusní fórum · Bibliografie Jaroslava Foglara, téma založeno: 18. 9. 2010, celkový počet příspěvků: 39.
Tokugawa Člen
#1 | Vloženo 29. 9. 2010 12:58Chata v Jezerní kotlině a Boj o první místo se mi líbily asi nejvíc. Ale i spousta dalších: Když duben přichází, Hoši od Bobří řeky, stínadelská trilogie (a potažmo i 4. díl od Kapitána Kida...) a další.
kubino Redaktor
#2 | Vloženo 29. 9. 2010 15:14Judinka
Časopisy tady skutečně chybí, ostatně proto píšeme Eldorado. "Bakule" na téma, které máš ty, by se mi skutečně zamlouvala, lepší téma bych si ani nemohl přát. :-)
P:S: Jaký studuješ obor? Asi pedagogika ne, když tě zajímají pro tu práci ty výchovné prostředky...
dae Člen
#3 | Vloženo 29. 9. 2010 19:57Judinka
Odkud vlastně jsi? Ideální by bylo sednout ke kafi a pokecat... Já měl klub čtyři roky a bez inspirace od JF by to asi nebylo... Každopádně k tomuhle tématu mám hodně co říct, akorát jsem k zastižená tak v Olomouci (nejlépe), Pardubicích nebo v Praze (občas).
kubino Redaktor
#4 | Vloženo 29. 9. 2010 20:32Když se to tak vezme, nebejt JF a jeho knih, nikdy by nevznikly moje dvě organizace zabývající se volným časem dětí a mládeže. Oddílů, které díky JF vznikly, je skutečně hodně po celé, nejen naší, republice:-)
Judinka Člen
#5 | Vloženo 29. 9. 2010 20:33Dae
Nechci se chlubit jistými schopnostmi předtuch, ale po otázkách kolem věku jsem si říkala, že by mne taky zajímalo, odkud vlastně jste, zda z města, či vesnice, protože i to má celkem vliv na podobné aktivity podle mne. Např. můj otec "skauting" považuje za koníček vhodný jen pro měšťáky. A tak jsem si říkala, že by byla asi náhoda, kdyby se tu pohybovali Olomoučáci.
Tak tedy studuji 3. ročník Vychovatelství na Pdf UP Olomouc a bydlím kósek od Bózova.
Takže přátelské rozpravě se vůbec nebráním a kafíčku také ne.
A co ty, taky studuješ?

A Kubino, s tím tématem to byla celkem náhoda. Při zadání tématu jsem navrhovala mé vedoucí práce, zda bych mohla psat o nějakých programech zdejších ZŠ na třídění odpadů se žáky či tak něco... a zmínila jsem se, že jsem holt odchovaná Foglarem, že je mým morálním vzorem. No a ona mi napsala, že ty odpadky sice dobrý, ale ten Foglar, že by ji zajímal ještě více.

Jenže já netušila, že J.F. byl už tak rozebrán ze všech stran, že se snažím stále přijít na něco nového o něm, ale jak jsem již psala, to hlavní musím vypátrat v knihách. Asi si vezmu na mušku Kotlinu, Boj o první místo, Dobrodružství v Zemi nikoho a asi Přístav volá. A to chtěla jen tak 3 knihy. Prý si více mám nechat na diplomku... hahaha
Tak už se těším na vaše dopísky.
kubino Redaktor
#6 | Vloženo 29. 9. 2010 21:03Náhodička, taky chci jít na Vychovatelství, celkem by mě o tom zajímaly nějaké informace jako o předmětech apod. navazuje na to Mgr. studium? Já mám právě pocit, že to je pouze Bc. obor, alespoň u nás v Praze na UK, ale určitě když bys mi dala e-mail, tak bych se tě pak třeba zeptal na něco až budu podávat přihlášku. :-)
Judinka Člen
#7 | Vloženo 29. 9. 2010 21:09Pro Kubina.
Jasně že je navazující. Jen to má trochu jiný název. Myslím volnočasové aktivity či něco podobného.
A klidně napiš – email: jagrjanka@centrum.cz.
Mňo a taky od letoška navíc mám 1.ročník Pedagogika-soc. práce.
dae Člen
#8 | Vloženo 30. 9. 2010 10:14Judinka: Ja už mám v 33 dostudováno... :o) Ale ozvu se Ti na mail a zajdem pokecat. :o)

Jinak kdybych měl vybrat tři, aby to bylo typově odlišné, zvolil bych Když Duben přichází (prostředí třídy), Pod junáckou vlajkou (prostředí oddílu a navíc přerod normálního kluka z ulice na skauta) a Přístav volá nebo Chatu v Jezerní kotlině (osamělec hledající kamaráda).
Judinka Člen
#9 | Vloženo 30. 9. 2010 13:05Dae,
taky tak uvažuji, chtěla jsem tam i Svornou sedmu, že jsou tam holky a je to příběh vyloženě kamarádů z pavlače, ale asi od té upustím. A vedoucí chce tak jen ty 3 knihy, tak uvidím. Ono, ty zmiňované nejpůsobivější se mi už jaksi slily a děj si moc nepamatuji, tudíž až je znovu přečtu a vyvstanou představy, o čem by se nad nimi dalo psát a špekulovat co do Výchovy.
Jinak, jestli se můžu zeptat, co děláš a co jsi studoval? Těším se na email.
kubino Redaktor
#10 | Vloženo 3. 10. 2010 14:12Až budeš mít práci hotovou, celkem bych si jí rád přečetl, zveřejnit zde se sice nemůže tuším, když je to Bc. práce, ale kdybys mi jí pak třeba poslala na e-mail rád bych jí přečetl protože to téma mě zajímá a myslím si, že jistě i ostatní. Děkuji předem za odpověď.
tomas fiala Redaktor
#11 | Vloženo 3. 10. 2010 20:00Já jsem z města, ale nejsem skautem.
Judinka Člen
#12 | Vloženo 8. 11. 2010 10:39Ahojky,
zdravím Vás všechny. Už jsem tu nebyla měsíc. Starostí spousta, času málo. Bakule už se píše, ale moc mě to nebaví. Člověk tam nic moc nemůže napsat ze sebe, pořád jen psát odkazy na "moudré knihy". Měla jsem rozebrat tak 3 knihy, nyní mám zatím rozebranou jen jednu a podle délky se uvidí, zda další..
Jen pojmový aparát má asi 13 stran, teď se budu plácat dějinami skautingu, organizací, uspořádáním. Snažím se i v tom pojmovém aparátu sem tam písnout vztahově k Foglarovi, ale i to se zdá asi zbytečné. Tak mi připadá, že o Foglarovi bude tak možná název bakule a stručně jeho životopis. :(
Judinka Člen
#13 | Vloženo 14. 3. 2011 10:31Ahojky,
Tak dnes snad dokončím moji bakuli a můžu říci, že mi Foglar dal zabrat. Myslela jsem, že o něm moc napsaného nebylo, což byl omyl.
Bakule má mít kolem 30-40 stran, ale já budu mít kolem 63 stran a opravdu je to jen to nejzákladnější, co jsem napsala. Není to tedy životopis, ani to tak myšlené nebylo. Nakonec se rozebrala jen jedna kniha Boj o první místo.
Tak pokud bude bakule úspěšná, pak vám ji přepošlu. Děkuji všem za pomoc.:))
tomas fiala Redaktor
#14 | Vloženo 14. 3. 2011 16:23Už se těším.
kubino Redaktor
#15 | Vloženo 14. 3. 2011 18:02Jsem zvědav, určitě bude zájem:-)
Judinka Člen
#16 | Vloženo 17. 4. 2011 19:50Ahojky,
tak Vám ještě jednou mocinky děkuji za rady. Poslušně hlásím, že bakule už čeká jen na obhajobu. Zde je odkaz, kde je celá uložená k přečtení v programu skrz plagiátorství ::)))
Předem říkám, že jsem snažila napsat vše podstatné, ale je mnoho dalšího, ale to bych mohla sepsat knihu, jak víme. I tak moje bakule je počtem stran spíše jako diplomka, ale moje vedoucí bakule na počtu stran nelpí. Někteří vedoucí totiž neradi čtou hodně stran a na bakulu chtějí 30-40 stran číslovaných.
Tak snad se Vám ten můj výtvor alespoň trochu bude zamlouvat, budu ráda za vaše názory. Nakonec byla rozpracována jen jedna kniha :)
Zde je odkaz. A prosím, nekopírovat! Děkuji a moc zdravím a přeji další úspěchy. http://theses.cz/id/zdidqw/cel_pro_Stag_bakule.pdf
jiggi Moderátor
#17 | Vloženo 20. 4. 2011 7:32Zajímavá práce. Líbil se hlavně ten rozbor Boje o první místo.
jiradzi Člen
#18 | Vloženo 21. 4. 2011 23:44No takže po hodně dlouhé době (pokud to ještě bude někoho zajímat-asi ne) dovedete si představit, že za těžkého totáče jsem u svého táty objevil důkladně uschované časopisy Junák, ve kterých vycházela na pokračování kniha Boj o první místo a poslední tři výtisky chyběly? Tatínek mezi tím umřel,a já čekal pět let abych se dověděl, jak to všechno dopadlo! No síla
Judinka Člen
#19 | Vloženo 18. 8. 2011 19:56Nevím,
kam to písnout, tak snad sem :))
psala jsem tu bakuli o Jestřábovi. Dnes jsem jela vlakem do Olomouce. Když jsem vlezla do kupéčka, byla jsem v šoku. Jako bych viděla Jestřábova bratra nebo jeho staršího odchovance :) Pán, v zelených pumpkách, stará krosna, pohorky, zelená košile, brýle... jako by si Jestřáb vyjel na Flóru (právě probíhá), v uších jsem sice měla puštěnou MP3 angličtinu, ale pořád jsem se pousmívala a pokukovala po něm, jako bych si dala mařenku :), kdyby tam nebyli jiní lidé, asi bych mu své chování objasnila. I humorem hýřil jako Jestřáb, bylo to příjemné setkání, i když on asi ze mě moc nechápal ::))
Tak ať se Vám daří a potkáváte taky Jestřába.
Moderátor Paja: Přesunuto do více souvisejícího tématu.
<  1  2  >

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.