Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Revoluce aneb krize Eldorada

Diskusní fórum · Časopis Eldorado, téma založeno: 21. 9. 2010, celkový počet příspěvků: 35.
Skautik Člen
#1 | Vloženo 21. 9. 2010 18:42Kubino, já asi nerozumím rozdílu mezi textem a duchem článku, protože v našem případě mi to připadá stejné, ale což o to, pořád jsi se nevyjádřil, pořád to obcházíš.
Když začal dělat korekturu Márty, napsal mi co dělám špatně, co se mu líbí nebo ne. Byla jsem ráda, protože to bylo to, co mi chybělo z tvé strany a i když "kvalitu" mého psaní tím asi nějak závratně nevylepšil, nějaký posun to mělo. A to je to, co chci po tobě. Proto jsem xkrát psala, že tu kritiku chci slyšet! Myslím si, že nikoho nebaví dělat něco, když alespoń občas neslyší nějakou pochvalu, ohlas... chválit je třeba, ale když nekritizuješ, člověk se nelepší a potom už zase není co chválit... My se můžeme zlepšovat jako tým společně, ale jako redaktoři asi těžko...
Toto není kritika tebe, ale snažím se vysvětlit, proč už mě poslední dobou trošku omrzela tato aktivita, protože jsem nevěděla, zda má cenu a popravdě, tím žes skončil s šéfredaktorem jsi ze mě tu poslední trošku nadšení spláchnul úplně a nemyslím si, že jsi tímto krokem něčemu pomohl.
Ano, taky si myslím, že teď začne Eldo zase "vzkvétat", ale šlo to i jinak... tímhle si mě zkrátka zklamal - a vidíš, já ti to řeknu přímo, i přes to, co všechno jsi udělal a držel Eldo nad vodou, jsi mě tím to zklamal, promiň.
Jinak já jsem se za zářijové číslo omluvila :) Krom toho se mi už delší dobu nelíbilo, jak jsme se domlouvali, respektive nedomlouvali, chápu že vedení musí mít nějaké slovo, ale tak buď si dohodněme, že o věcech budeme diskutovat a poslední rozhodnutí udělají (např) 2 vybraní lidé nebo já nevím, ale v poslední době se mi zdálo, že byl vždy vydán "rozkaz" (- ty uvozovky tam opravdu patří, nemyslím to uplně doslovně) a my jsme to celkem flákali, protože nám to nevyhovovalo, nelíbilo se, nebo jsme tomu nerozuměli tak jako ty atd. Ale jak říkám, tímto tě nechci kritizovat...

MOŽNÁ VÁM TO VŠECHNO CO SEM NAPSALA PŘIPADÁ MIMO TÉMA, ALE JÁ PÍŠU TY PROBLÉMY KTERÉ VIDÍM A KTERÉ SE PŘEDTÍM VŽDYCKY NĚJAK POHŘBYLY, ZTRATILY...

(to že jsem přihlášená 2x na jedno jméno budu řešit! opravdu jsem si to neuvědomila... )
kubino Redaktor
#2 | Vloženo 21. 9. 2010 18:49Když se mi něco nelíbilo, vždycky jsem tomu dotyčnému napsal. Márty ti několikrát vysvětloval co děláš špatně, ale pak mi nadával na ICQ, že to děláš pořád i když ti to tisíckrát říkal, nejenom kvůli tomuto problému opustil redakci.
Rozkazy se vydávají, to je normální, možná má Johny v plánu vrámci Kodexu nové metody, to já nevím.
tomas fiala Redaktor
#3 | Vloženo 21. 9. 2010 18:52Chystám se rozebírat každé nové číslo, takže to ti možná pomůže... Že o důležitých věcech rozhodovalo jen několik lidí, to způsobilo to, že ostatní nejsou tolik aktivní, nezapojují se tak často do diskuze. A k té kritice Kubina - myslím, že jeho krok bude mít do budoucna velký vliv a určitě se na něj budeme zpětně dívat jako na spásu. Ale kdoví...
Kawi Redaktor
#4 | Vloženo 21. 9. 2010 18:52Mě osobně nějaké rozkazování nebo shazování viny na druhého moc nepotěšuje. Nejde o to, co kdo vymyslí za pravidla, ale aby časopis fungoval. Proto navrhuji, abychm místo planého kecání, začali něco dělat. Nejde o to, jakou má kdo funkci, teď by měl ruku k dílu přiložit každý, kdo k tomu má co říct.
Skautik Člen
#5 | Vloženo 21. 9. 2010 18:56No tak netvrdím taky, že jsem se nikdy nesekla a tu chybu zase neudělala, ale snažila jsem se je nedělat... Proč mi nikdy článek nevrátil abych to opravila sama? - to se mi moc nezdá!? Jinak to vyznělo, že Márty odešel hlavně kvůli mě? - tak to mě mrzí. A jak jsem řekla, slovo rozkazy je v uvozovkách, já chápu, že jsou více jak nutné, znám to z vlastní zkušenosti a opět opakuji, že to nemá být v žádném případě kritika na tebe, ale mám pocit, že to tentokrát nechceš pochopit, což mě mrzí.
Skautik Člen
#6 | Vloženo 21. 9. 2010 18:58Kawi
Počky, jak teďka myslíš shazování viny?
Kawi Redaktor
#7 | Vloženo 21. 9. 2010 19:04Myslela jsem to tak, že ty vytkneš něco Kubovi a on okamžitě začně kritizovat tebe.
Skautik Člen
#8 | Vloženo 21. 9. 2010 19:07Kawi
Aha, ale tak to mi připadá přirozené... chtěla jsem si to ujasnit a snad se vzájemně neurážíme, tak mi to připadá v pořádku, ale jestli to ostatním vadí, ukončíme to ... (??)
Zemle Redaktor
#9 | Vloženo 21. 9. 2010 19:09Fajn, to že někdo píše blbě čárky ještě neznamená, že má špatné články, já mám skautíkovy články nejraději. A s tím, že bychom se měli vzájemně vyjadřovat k článkům souhlasím.
Skautik Člen
#10 | Vloženo 21. 9. 2010 19:11Zemle
Díky, ted se mi trošku ulevilo, začínala jsem mít pocit že jsem byla totální zkázou Elda....
Jan Redaktor
#11 | Vloženo 21. 9. 2010 19:16Za zkázou Eldorada si můžeme všichni stejnou měrou. A to neberte nikdo nějak osobně. Ale Eldorada nesmí upadnout a musíme dál pokračovat. Myslím že po dvou letech si to Eldorado zaslouží.
Skautik Člen
#12 | Vloženo 21. 9. 2010 19:28Jan
Samozřejmě že Eldorado nesmí upadnout a i když nemám absolutně náladu se pouštět do znovuzrození, tak z principu to udělám, protože špatná nálada opadne a potom by mě to mrzelo. Takže rozhodně pomůžu s čímkoli co bude v mých silách - i když přiznávám, asi toho díky mé neschopnosti s prací na PC bude hodně málo ... :(
Kawi Redaktor
#13 | Vloženo 21. 9. 2010 19:32O práci na PC nejde, to zvládne i trochu cvičená opice. Důležitá je chuť do psání a psát. To, na co je potřeba počítačových znalostí, je to nejmenší.
Jan Redaktor
#14 | Vloženo 21. 9. 2010 19:33Myslím, že bude hlavně stačit, když budeme psát naše články se zápalem jako dříve, stejně tak i diskutovat a udělat v tom demokracii. A dát to dohromady číslo graficky už není takový problém.
Skautik Člen
#15 | Vloženo 21. 9. 2010 19:38Jan
Ok
<  1  2  >
Toto téma je uzamčeno, není možno přidat příspěvek.