Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Revoluční debata o Eldoradu

Diskusní fórum · Časopis Eldorado, téma založeno: 21. 9. 2010, celkový počet příspěvků: 52.
Skautik Člen
#1 | Vloženo 21. 9. 2010 20:46Jaké zprávy na icq!? Tys nic nezpůsobila, žádné dvě strany proti sobě. Dva názory, tak to je a tím to končí. A když chce někdo něco říct, ať to LASKAVĚ řekne tady, protože potom z toho vznikají nedorozumnění - „já jsem říkal tomu tam a on to přeposlal dál, ale tomu to nedošlo a ten si to přikreslil...“ - takoví přece nejsme, mluvme otevřeně!
Kawi Redaktor
#2 | Vloženo 21. 9. 2010 20:50Fajn, hned se mi ulevilo, že je to jen má paranoidní teorie. Co na icq? Domlouvám se ohledně vydání čísla s Honzou a jen mi občas přijde přes Honzu nějaké vyjádření od Kuby. Chudák Honza neví, co s tím, komu dát za pravdu, proto mě napadla ta myšlenka, že je to jako revoluce... Jde jednoduše o to, že Kuba chce dělat číslo, protože by tam rád přidal některé své články, ale nemá je ještě napsané, protože byl jako šéfredaktor zvyklý je psát až nakonec, když bylo celé číslo hotové.
kubino Redaktor
#3 | Vloženo 21. 9. 2010 20:52Nedorozumnění s Kawi jsem vysvětlil někde výše. Také nevím proč bych si vás měl vychutnat, to si trochu protiřečí s tím co jsem psal v e-mailu, ono stačí se drobet zamyslet, proč jsem udělal, co jsem udělal a co změnit v budoucnu. Nyní si musím udělat složitou sociologickou analýzu, :-D:-D bohužel na to nemám moc času, uvidíme.
Skautik Člen
#4 | Vloženo 21. 9. 2010 20:57:-D :-D :-D Jenomže tady si protiřečí vše co děláš! A to mě štve! Proč chceš dělat číslo, když ses vzdal své pozice? Mně osobmě je to jedno, ale připadá mi to nefér... nikdo se v tom nevyzná a ty jdeš dělat sociologickou analýzu? Analýzu si dělám celé odpoledne a vychází mi jediné - tohle vůči nám není fér!
kubino Redaktor
#5 | Vloženo 21. 9. 2010 20:58Však já jsem říkal, že to je velká Kubinova revoluce, nevím kdo tady říkal, že nevidí v ničem tu revoluci...
Kawi Redaktor
#6 | Vloženo 21. 9. 2010 21:02Říkala jsem to já.
kubino Redaktor
#7 | Vloženo 21. 9. 2010 21:04Zkrátka jsem se dohodl s Johnym, že tohle číslo dodělám ještě pod mojí taktovkou a říjnové už bude pod vedením nové redakce. Vždyť je přeci běžné, že když se někdo vzdá funkce, že je pověřen jejím vykonáváním do doby než je sestavena nová redakce.
Kawi Redaktor
#8 | Vloženo 21. 9. 2010 21:05Kuba: A Kawi jsi teda to "nedoruzumění" nevysvětlil. Nesnaž se být stále tak křečovitě nad věci (chápu, že tě k tomu vedou "profesionální" důvody). A nedělej ze mě hlupáka, díky. Kawi třeba nebyla dneska nebyla na přednášce ve škole a ani na důležité poradě o dlouhodobé hře pro kluby a místo toho se nejspív snažila něco smysluplného dělat, poté sledovala tuto nechutnou diskuzi.
kubino Redaktor
#9 | Vloženo 21. 9. 2010 21:10Za to se ti samozřejmě omlouvám, avšak mě nenapadlo, že začneš Eldo chystat, když jsi k tomu vlastně neměla svolení ani právo. To je teď jedno, pouze chci ještě přidat mé články, to je vše.
Kawi Redaktor
#10 | Vloženo 21. 9. 2010 21:15A jsme zase u těch práv... A kdo by to asi udělal, když ty jsi odešel?
Kawi Redaktor
#11 | Vloženo 21. 9. 2010 21:24Opouštím redakci Eldorada. Že jsem se tam dlouho neohřála, že? ;) Jaké byly mé důvody pro tento krok, to vám sdělí šéfredaktor Honza. Takže vám přeji mnoho úspěchů ve vašem snažení, budu Eldorado zase sledovat jako pozorovatel zpozdálí jako jsem to činila léta. Hodně štěstí v nové kapitole Eldorada!
Paja Administrátor
#12 | Vloženo 22. 9. 2010 0:10Tak jsem tu včerejší debatní smršť (která se projevila i letošním maximem zhlédnutí stránek - pozn. to nejsou unikátní návštěvníci, ale především opakovaně načtené stránky) trošku utřídil.

Za normálního stavu bych měl radost, jak se rozjela diskuse jako nikdy, ale teď je mi z toho spíše smutno. Nějaký čas se známe z těchto stránek, vzniklo tu i Eldo a vlastně aktivní komunitu těchto webů tvoří téměř ti samí lidé. Mnozí z nás jsou v Junáku, někdo se angažuje v SPJF, v klubech apod... Všechno to je si tak blízké, tak by byla ohromná škoda (a také to není v souladu s těmi všemi ideály, které deklarujeme), se rozejít ve zlém. Lidí, kteří mají takovéto zájmy zase není tolik a je vždy špatné, když člověk ztratí nějakého blízkého kamaráda zejm. kvůli malichernosti.

Nebudu vyčítat kubinovi, že se rozhodl udělat krok, který udělal, zároveň nechci vyčítat Kawi, že se rozhodla redakci opustit. Oběma svým způsobem rozumím.

Přál bych si, aby se projekt Eldorada nepohřbil. Má velký potenciál a pokud se již povedlo vydat 18 čísel a to není málo. Kdybyste měli problém vytvořit 2. nebo 3., tak by bylo jasné, že časopis šanci nemá, ale v případě Eldorada, je za všemi kus pořádné práce a stojí za to pokračovat. Ze strany foglarwebu má časopis maximální podporu.
Druhá věc, kterou bych si přál je, aby nikdo neodešel od foglarwebu-Eldorada naštván (na někoho dalšího). Spory jsou od toho, aby se řešily (a vyřešily).
jiggi Moderátor
#13 | Vloženo 22. 9. 2010 7:38Takový žabomyší války mi lezou krkem. Za svůj život jsem zažil takové hrozné věci, že je mi to k smíchu. =)
Takže si shrneme fakta:
1) Jak je to s redakcí? Je rozpuštěna? A jestli ano, máme se znovu přihlásit? Jak?
2) Kdo je pro "Kodex"? Asi by ho Johny měl sestavit.
3) Co sehnat někoho, kdo by nám dělal jenom grafiku. Ta Kawiina práce je moc fajn, ale bude na to stačit? Teď na vejšce? (Mimochodem, ta záhlaví jsou dobrá.)

Kdo má pravdu - Kubino nebo Kawi? Ze svých mnohaletých zkušeností vím, že pravdu nemá nikdo nikdo a je někde uprostřed. Tak to vždycky bylo a bude.
jiggi Moderátor
#14 | Vloženo 22. 9. 2010 7:48Aha, já zapomněl přečíst poslední příspěvky, takže situačka je trochu jiná.

Co na to říct? Když Kubino odejde, tak odejde, co se dá dělat. Je to jeho rozhodnutí. Kawi se nedivím, ta je z té diskuze asi znechucená stejně jak Jan Lucemburský po své vládě v Čechách. A stejně jako on prostě skočí do sedla a jede to pozorovat z povzdálí.

Nejlepší by bylo, kdyby si to Johny nějak srovnal a všem nám (bývalým?) redaktorům a lidem kolem časopisu napsal mail, ve kterém by napsal vše podtatné, co se týká a hlsvně bude týkat časopisu v budoucnu.

Fakt nevím, proč bychom s tím měli praštit, když máme kolem sta čtenářů. Jenom proto, že kapitán opustil loď, která se mu zdála prohnilá? (To je jen rčení, takže jak po mě někdo hodí kartáčem, tak ho nechám projít po prkně na Golden Hind! =))
Kawi Redaktor
#15 | Vloženo 22. 9. 2010 11:01Pokud Kuba skutečně odešel, tak já neocházím. To jen na vysvětlenou. Bohužel jsem s včerejší diskuze nabyla dojem, že se tu hraje pěkně špinavá hra...
Jan Redaktor
#16 | Vloženo 22. 9. 2010 12:47A tohle jsem právě nechtěl, že když bude v redakci jeden, tak druhý ne. Pája má naprostou pravdu. Také nechci, pokud by Eldorado mělo skončit, abychom se rozešli ve zlém. To za to přece nestojí. Eldorado není všechno. Je to v porovnání s mezilidskými vztahy úplné nic, ani co by se za nehet vešlo.

Vzpomeňte si na naše dobré časy, když všechno bylo fajn. Sice to neklapalo, jak bychom si to přesně představovali třeba teď (myslím tím systém tvorby čísla atd.), ale vycházeli jsme spolu pěkně. Diskutovali jsme spolu jako rovní (a že jsme potom s Kubinem udělaly nějaké kroky - které se nemuseli všem líbit - od toho vedení je, aby něco dělalo. Možná jsme měli v některých věcech více hlasovat, ale chybami se člověk učí, to snad nemusím nějak připomínat, znáte to jistě sami dobře. ta naše dřívější šťastná spolupráce se také projevovala v každém čísle, jaká nálada zrovna v redakci panovala. A já si myslím, že když vyjde tohle (zářijové) číslo, tak bude všem do očí buši, že tady není něco v pořádku a ani to nemusíme nikde psát.

Takže si myslím, že bychom měli všechno zase nějak pomaličku urovnat, i když mi je jasné, že už to nebude jako dřív, ale snaha se přece také cení, no ne?! Kdy vyjde číslo, to nevím, to se ještě vyřeší, ale určitě vyjde. Aspoň tohle zářijové. Co bude dál, to se ještě uvidí. A i kdybychom jsme už ve tvorbě časopisu pokračovat nechtěli, mohli bychom se rozejít v dobrém a nezkazit celé Eldorado, které jsme budovali roky, dali do toho tolik úsilí a času. To zato nestojí, věřte mi. Mohli bychom třeba vydávat ještě Eldorada do konce roku a na Vánoce by mohlo vyjít rozlučkové číslo, kde bychom shrnuli všechnu naši tvorbu, napsali co nám Eldorado dalo do života, v těchto posledních číslech by mohly vyjít články, které máme předepsané a dát do těch několik posledních čísel maximum.

Ale ptám se: Skutečně chcete tohle všechno ukončit? Já ani ne a není to jenom kvůli tomu, že jsem zakladatel. Přemýšlejte nad tím vším. Já zatím vytvořím nějaký ten kodex a pravidla, popřemýšlím nad novou organizací, ale musím vědět, zda chcete jít do toho se mnou...
jiggi Moderátor
#17 | Vloženo 22. 9. 2010 13:13Já ale pořád nechápu, proč by Eldorado mělo skončit? Kvůli Kubinovi?
Jan Redaktor
#18 | Vloženo 22. 9. 2010 13:29Já netvrdím, že má skončit. Ale spousta věcí k tomu směřuje. Kubino není šéfredaktor, Kawi rezignovala a nás ostatních není tolik a ani nevíme, jak se k tomu ještě vyjádří ostatní, jestli budou mít chuť pokračovat. Já bych rád pokračoval, ale potřebuji pro to pevný a kvalitní tým, bez toho to ani nemá cenu se pouštět. Chci vědět, kdo chce být skutečným redaktorem, pravidelné posílat kvalitní články (a včas), a potom spolupracovníky, kteří sem tam něčím přispějí (ale už předem se na tom dohodneme). Toť vše. Čekám, jak se vyjádří ostatní. (Bez řádné diskuse a demokratického hlasování to nejde). - To byla dřívější chyba, kterou už nechci znovu opakovat.
Kawi Redaktor
#19 | Vloženo 22. 9. 2010 13:41Myslím, že stále nebylo pochopeno, co jsem myslela. Odešla bych pouze v případě, že by to byla fraška, Kuba šéfrekator v pozadí s faktickou mocí, ty figurka a já hlupák. Kdyby se do toho včera Kuba nepletl a skutečně odešel, jak inzeroval, mohli jsem již dneska držet nové Eldorado v ruce. Jenže on neodešel, jen se do všeho montoval a kalil vodu. Jsem toho názoru, že bychom to bez něho v pohodě zvládli, že nejsme tak neschopní, tupé ovce, které bez něj nedají ani krok. Včera bylo několik věcí, které se mě opravdu hluboce dotkli, sám Honzo víš co. Dneska jsem se snažila aspoň dokončit, to co jsem včera rozpracovala, aby ta práce nešla dočista do kytek, ale kdykoli na Eldorado mrknu, chce se mi brečet. Jaký protiklad oproti tomu nadšení, které jsem ještě včera touhle dobou pociťovala...
Zemle Redaktor
#20 | Vloženo 22. 9. 2010 16:30Tak já se přidám ke Kawi a popřeju vám nadále hodně štěstí, snad to někam dotáhnete. Chtěla bych za tu dobu s vámi strávenou poděkovat.
<  1  2  3  >
Toto téma je uzamčeno, není možno přidat příspěvek.