Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Projekt ke třetímu výročí ELDORADA

Diskusní fórum · Časopis Eldorado, téma založeno: 5. 6. 2011, celkový počet příspěvků: 34.
tomas fiala Redaktor
#1 | Vloženo 14. 6. 2011 20:07Vzhledem k velkému množství článků by tedy hlasování probíhalo takto: nejprve bude stanovena komise (kdo v ní bude, na tom se musíme dohodnout). Každý v ní bude mít pro každé číslo 40 bodů, které bude muset rozdělit mezi články jednoho čísla (pro každé číslo je samostatných 40 bodů). Článek s největším počtem bodů vyhrává (pokud bude rozdíl mezi dvěma nejlepšími články z jednoho čísla menší jak 2, postupují oba články). Články, které postoupily, jsou do finále. Budou zveřejněny samostatně na stránkách Eldorada a u nich bude k dispozici anketa, na které bude moci hlasovat kdokoliv (každý samozřejmě jen jednou). Toť vše, můžeme vybírat vhodné uchazeče do komise.
kubino Redaktor
#2 | Vloženo 15. 6. 2011 11:32:-) Ale jo to je dobrej nápad, takhle se to dělalo i při jiných nominacích. Ale asi je nelogické, aby v komisi byla redakční rada, která tam má své články ne?:-)
jiggi Moderátor
#3 | Vloženo 15. 6. 2011 14:21Člověk by nebodoval svoje články a jiné příspěvky.
kubino Redaktor
#4 | Vloženo 15. 6. 2011 19:41Když nebude bodovat svoje, tak ty jeho články automaticky spadnou dolů že a vytěží na tom ti, kteří nejsou v komisi. Musíme sestavit komisi, která bude nezávislá, což bude problém.
tomas fiala Redaktor
#5 | Vloženo 16. 6. 2011 19:46Napadá mě třeba Pája, a snad by bylo dobré zapojit těch několik jedinců z Fanklubu, kteří nejsou a nebyli v redakci, ne? Několik jich tam je... Jestli dobře počítám, tak sedm.
kubino Redaktor
#6 | Vloženo 1. 9. 2011 17:28Znovu jsem si to tady pročetl a stále v tom není jasno. Chtělo by to, aby někdo vybral určitý počet článků, z kterého pak bude vybírat veřejnost. Bude to práce, protože se každý článek bude muset převést do samostatného dokumentu. Já osobně bych vybíral max. tři články na každé číslo, přičemž komise vždy bude muset vybrat alespoň jeden článek. Nyní je třeba vybrat komisi, musí to být lidi, kteří by měli chuť přečíst všechny Eldorada. Nejlíp někdo kdo Eldorado čte, protože si články bude částečně pamatovat.
tomas fiala Redaktor
#7 | Vloženo 1. 9. 2011 17:36Komise vybere z každého čísla jeden nejlepší článek a potom bude probíhat veřejné hlasování o úplně nejlepší článek, v almanachu bude asi 5 - 10 úplně nejlepších článků. V komisi bude nestranná část Fanklubu + můžeme ještě vybrat někoho. Není jisté, kolik lidí z té nestranné části bude chtít spolupracovat. O informování členů Fanklubu je již postaráno.
kubino Redaktor
#8 | Vloženo 1. 9. 2011 17:41To jsme říkali, že jeden článek je málo. Co když v jednom čísle nebude nic dobrýho a v dalším bude 5 luxusních článků?:-) Právě proto mě napadlo, že komise bude moct společně vybrat max 3 články ale minimálně 1 a v doporučení bude, aby vybraly dva.:-) těch článků pak bude kolem 40 třeba a do almanachu jich dáme podle velikosti kolem 15. Mně se to tak líbí víc, když se bude vybírat pojednom, tak některý hodně dobrý články přijdou nazmar a naopak články horší je třeba porazí, a my tam přece chceme jenom ty vážně dobrý:-)
tomas fiala Redaktor
#9 | Vloženo 1. 9. 2011 17:44Tohle pravidlo pro vybírání půjde změnit, zatím dostanou určití lidé pouze nabídku spolupráce.
kubino Redaktor
#10 | Vloženo 1. 9. 2011 17:50Ok, až bude nějaká přislíbena, tak mi dej prosím jejich adresy, já si vezmu nastarost i výběr článků, když už mám nastarost i celý speciál, aspoň se o to nebudeš muset starat a zbyde čas třeba na web:-) Však oni vás ve škole drobet zahltí teďka...:-(
tomas fiala Redaktor
#11 | Vloženo 8. 9. 2011 14:37Autor komiksu Neuvěřitelná cesta, pan Carda, mi poslal nabídku spolupráce na obálkách. Myslím, že by bylo dobré, kdyby se podílel na tvorbě obálky almanachu. Pokud s tím souhlasí ostatní z redakční rady, tak bychom se mohli domluvit, jak by asi obálka měla vypadat.
Jan Redaktor
#12 | Vloženo 8. 9. 2011 17:50Možná bychom měli začít zase chodit na spoluhráče a řešit věci ohledně toho almanachu. Jinak proti tomu, aby pan Carda ilustroval Eldorado nic nemám, ale myslím si, že na almanachu by měla být nejlepší ilustrace od dědy, protože pan Carda ty tři ročníky do Eldorada nekreslil (tedy ke konci až ten komiks), takže mi to přijde vůči dědovi dost nespravedlivé...
kubino Redaktor
#13 | Vloženo 8. 9. 2011 19:31Ale od dědy už žádné ilustrace skoro nemáme ne? Na spoluhráčích se to rozjede až bude mít Tomáš jasno, jak to bude s tím výběrem článků. Zatím čekám, až budou přislíbení lidé a výběr sám zařídím, vy byste pak měli nastarost jen ty dílčí články jako například Eldorado v číslech apod...

P.S.: Pošli mi Tome obrázek na říjnové číslo, abych mohl udělat obálku, a pokud by pan Carda stihl obálku již na říjen, bylo by to dobré.:-)
tomas fiala Redaktor
#14 | Vloženo 10. 9. 2011 13:53Já žádný obrázek na říjen nemám. Ještě je asi pět ilustrací od Dědy a také mám už přislíbenou práci od nové ilustrátorky. Zatím jsem ale od ní nic nedostal, psal jsem, ať to pošle cca v půlce září. Jinak do almanachu bych se rád pustil příští víkend, teď pojedu týden na adaptační kurz.
<  1  2  >

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.