Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Nápad – časopis

Diskusní fórum · Časopis Eldorado, téma založeno: 3. 10. 2008, celkový počet příspěvků: 145.
Jan Redaktor
#1 | Vloženo 5. 10. 2008 15:51kubino: Samozřejmě, že ano. :-)
kubino Redaktor
#2 | Vloženo 5. 10. 2008 15:55Nyní by chtělo tedy vytvořit konspekt, nějakou obálku časopisu a obsah, co na které straně bude, jako šéfredaktor to navrhni, dej to sem a tady se to prodiskutuje. Nemusí to být hned samozřejmě, ale jako napsat co na které stránce bude a ke každé věci napsat člověka, který jí bude mít na starost.
Paja Administrátor
#3 | Vloženo 5. 10. 2008 16:02Jan Občasný přispěvatel pro mě znamená, že mě někdy oslovíš jako šéfredaktor s konkrétním požadavkem a já ti řeknu, zda článek napíšu nebo ne. To není takový problém, záleží na okolnostech, zda to přijmu a napíšu a nebo ne. Nezávazně tedy jsem ochoten externě spolupracovat. Podobnost časopisu a tvé stránky mi vyšla z přehledu, co by v časopise mělo být, který jsi napsal výše. Myslím si, že časopis, jaký navrhuješ, by se neměl tolik svazovat s tímto webem. Foglarweb, jako dobře zmínil kubino, určitý publikační prostor již má. Zde vydávané články mají (a musí mít) nějaký vztah k Foglarovi, což u tvého časopisu ani možné není. Chodím sem také určitá skupina lidí, zájemců o Foglara, a myslím si, že ne všechny bude takový časopis zajímat. Neříkám, že návštěvníkům foglarwebu existenci tvého časopisu zatajím, ale v tuto chvíli si myslím, že by bylo možná lepší pro časopis založit třeba na ic novou stránku, v jejíž adrese by už byl název časopisu. Stránka může být velmi jednoduchá – poutavá hlavní strana a pak stránka „Archiv“ s přehledem časopisů ke stažení. Časopis samostatnou doménou získá více prostoru, kolik já zde pro to dát nemohu. A umožní časopisu (webu) i větší možnost seberealizace a propagace, protože nebude ničím vázán na foglarweb. O návštěvníky z foglarwebu nepřijdeš, mohlo by zde být nějaké upozornění na časopis na hlavní straně, příp. článek v FIS. Shrnu-li to: v tuto chvíli mi přijde vhodnější časopis publikovat „mimo foglarweb“ (výhody viz výše). V tom případě se ale nehlásím již do funkce technika stránek a časopisu (to bylo pouze v případě, že by časopis byl zde).
Jan Redaktor
#4 | Vloženo 5. 10. 2008 16:04kubino: Jo, konspekt obálky v nejblížší době vytvořím, ale ještě přesně nevím, kdo bude v redakci, tak nemůžu dělat žádný návrh.
kubino Redaktor
#5 | Vloženo 5. 10. 2008 16:10Tvorba nových stránek by byla asi nejlepší, nicméně jazyk html a jiné kody pro tvorbu webu jsou pro mě španělskou vesnicí:-D až tedy bude známo co přesně a kdo bude mít na starosti, ozvi se mi.
Jan Redaktor
#6 | Vloženo 5. 10. 2008 16:10Správce: Tak jo, externí spolupracovník - to beru. Když myslíš, tak tu stránku časopisu založím, ale nebude to v ic, protože je to tam na mě moc složité. Udělám to ve wbs. S tvojí propagací na foglarwebu tedy když tak počítám.
Jan Redaktor
#7 | Vloženo 5. 10. 2008 16:11kubino: Dobře.
Tomas P. Člen
#8 | Vloženo 5. 10. 2008 17:16Sice jsem si nepřečetl všechny příspěvky které jsou v tomto tématu... ale myslím si že je to dobrý nápad udělat nějaký časopis...
Rychlonozka Člen
#9 | Vloženo 5. 10. 2008 17:24Jan: Redaktorem bych chtěl být.dík
Jan Redaktor
#10 | Vloženo 5. 10. 2008 18:53Rychlonožka: Není problém. Do redakce tě beru.
Jan Redaktor
#11 | Vloženo 5. 10. 2008 18:55Tomas P. A chtěl by si být v redakci?
jiggi Moderátor
#12 | Vloženo 5. 10. 2008 20:00Můj názor: Kdyby se do toho šlo, rád budu v redakci, či jen externě. Pokud jde o články, nějaké bych dělat mohl, komiks mám rozdělaný, i když pravda - na těch předpokládaných 100 - 200 dílů by to vycházelo děsně dlouho. O romány na pokračování by nouze nebyla - to bychom s kubinem nějak zvládli. =) Mám toho dost - myslím materiálu. Po obsahové stránce to vidím trochu jako Honza, který mi jako velký šéf nevadí. Snad bych přidal víc z foglarovského světa - třeba rubriku Stínadlián, o kterou bych se eventuálně startal já, protože spolu s Bimbamem a pak Kawi toho o staré čtvrti zřejmě ze všech zde diskutujících víme nejvíc, dokonce někdy až neuvěřitelné věci... Samozřejmě by to byly jen náznaky, to by mi Vontové a pátrači snad ani neodpustili. =) Ale to je jen návrh. Jo, dvacet stránek není zrovna málo... Dvacet stránek musí pokrýt legrací, a vy jistě nevíte, co to za práci. Hezké věci se tam vždycky dočítáte, za odměnu to pak hrozně poslintáte... Či tak nějak to bylo. Jo, pokud jde o programování, tak to vůbec nevím. A zatím končím, nevím jak dál. To víte, musím to promylet a ještě udělat zbytek stripu v Ry - eh - Tajemství staré bonanzy.
Jan Redaktor
#13 | Vloženo 5. 10. 2008 20:22Jiggi: Byl bych rád, kdybys byl zástupce šéfredaktora, to znamená mě. :-) To jsem netušil, že ten tvůj komiks Tajemství staré bonanzy, nebo jak se to jmenuje, je tak dlouhý. Tak v jednom čísle může být pět pokračování. To je už detail. A ještě si, plantážníků, zapomněl, že já jsem také spisovatel a mám napsaného Vláďu (pro ty co neví, jedná se o můj první román s názvem Vláďa hledá kamaráda). Sice ho právě předělávám, ale to už je vedlejší. A je tu ještě Tomáš P. který také pracuje na románě Jack Finkelman a dobrodružství v temných jeskyních. :-) Jo - a pěkná básnička, Jiggi, ta by mohla bejt na obalu prvního čísla časopisu. :-) Počítám i se spoluprácí Bimbama a Kawi. Zítra napíšu seznam všech redaktorů a spolupracovníků. Pro dnešek už končím. Napsal jsem toho dnes na foglarwebu skoro jako román. :-)
Bimbam Redaktor
#14 | Vloženo 6. 10. 2008 12:36Inu, tož jsem se tou houštinou prokousal...kluci není to legrace dělat časopejsek jak správně napsal Pája. Zvlášť v dnešní době kdy je spousta informací raz dva na netu je jaksi internetový časopisek trošku pasé. Co do něj chcete dávat? Věci stažené z netu? To budete troufám si říct trošku pro smích. Reportáže z různých srazů a setkání kolem foglarovských věcí jsou třeba na Bohouškovi a jinde, pořád mám pocit že by jste trošku zbytečně něco suplovali. Ale zase chápu vaši chuť do toho dělat nějaký takovýsi "Tamtam" Dělal jsem pár let několik časopejsků klasickou cestou (napsat, nakreslit, namnožit ať už na cyklostylu nebo v moderních dobách pomocí xeroxu, poskládat a podobně) i sem tam nějaký komiks podle skutečných událostí jsem na zadní stránky dával, ale to ještě nebyl internet a podobně. Vím jak mně ta práce po nocích hodně roků bavila (proto chápu vaše nadšení). Do redakce se nehrnu, asi by to nebylo dobré, už su starej bručivej medvěd. Ale rád se vaším dílem nechám překvapit.Hodně zdaru plantážníci v boji s redakčními i jinými šotky přeju :-)))
Jan Redaktor
#15 | Vloženo 6. 10. 2008 14:16Bimbam: Děkujeme za přání... :-) To je jrn škoda, že nemáš zájem se do toho pustit, ale co se dá dělat...
Bimbam Redaktor
#16 | Vloženo 6. 10. 2008 17:11Ad Jan: Ne že bych neměl zájem sem tam pomoci něco napsat a poslat do redakce, ale nemůžu dělat v redakci redaktora. Chodím do práce, mnohdy dělám i do půlnoci ještě doma a kolikrát bych potřeboval aby měl den aspoň 48 hodin. No a hlavně už mi dávno není patnáct a někdy su utahanej jak ťava na poušti.
Jan Redaktor
#17 | Vloženo 6. 10. 2008 18:13Bimbam: Jo - to chápu. Když tak se ti ozvu, co se týče případně nějaké pomoci, kdybych něco potřeboval. A jaký je vlastně tvůj e-mail?
kubino Redaktor
#18 | Vloženo 6. 10. 2008 18:28Tak jakpak jsme pokročili dnes v otázce časopisu?
Jan Redaktor
#19 | Vloženo 6. 10. 2008 19:10kubino: Vyskytli se sice malé problémy, ale všechno zatím postupně pokračuje dál. Právě pracuji na obsahu časopisu...
Bimbam Redaktor
#20 | Vloženo 7. 10. 2008 9:47Ad Jan: klidně to napiš sem budeš-li něco potřebovat napsat na dané téma.Zde to najdu spíš než v hromadě mailů a spamů co mi denně chodí.A také zde budu moci odpovědět zdali na dané téma jsem či nejsem schopen něco objektivního vyplodit.
<  1  2  3  4  >
Toto téma je uzamčeno, není možno přidat příspěvek.