Záhlaví stránky (Foglarweb – stránky o Jaroslavu Foglarovi)
foglarweb

Jak něco dobrodružného zažít?

Diskusní fórum · Nezařaditelné dotazy, téma založeno: 1. 3. 2009, celkový počet příspěvků: 24.
Kawi Redaktor
#1 | Vloženo 6. 3. 2009 23:17Tak se dívám, že o té doby, co jsem tu byla naposledy tu toho dost přibylo. Jinak, k tématu. Vždycky jsem si říkala, že v takovém nudném městě jako Brno nic nejde zažít. Ale stačilo si všímat okolí a třeba teď pátrám po jisté věci, že ani nevím nad čím přemýšlet dřív. Myslím, že je to dost o všímavosti, dobrodružství je kolem nás, jen ho vidět. Nemusí to vždycky být něco úžasného, jak z knížky. No, to mě tak napadlo, snad to nejsou moc velké nesmysly, jsem už unavená a jdu spát.
kubino Redaktor
#2 | Vloženo 7. 3. 2009 12:56Tak sem doma plantážníci, na horách skvěle. Nyní se vyjádřím k diskusi. Trochu souhlasím s Honzou, že šípáci by dneska byli nereální, doba se opravdu rapidně změnila, nicméně ta základní foglarovská myšlenka uskutečnit jde. Je to především pobyt v přírodě, v dobrém kolektivu, zábava atd. Kdo z vás někdy chodil do skautu nebo do jiného podobného uskupení, jistě mi dá za pravdu, že tam se toho zažije tolik, možná i lepších věcí než co zažily šípy.

Nyní k Rychlonožkovi. Ono je to velmi složité, pro každého znamená pojem dobrodružství něco jiného, někdo ho může zažívat třebas u počítače, někomu to nestačí. Záleží plně na tobě a na tvé duši co se jí líbí a co jí emočně naplnuje. Pro mě je dobrodružství pracovat s dětmi, hrát s nimi hry, vymýšlet programy atd, jezdit na kole, lyžovat, toulat se přírodou apod. Dobrodružství je pojem individuální. naopak ve městě zažívám spíše deprese, jak nastane víkend a vypadnu z domova, je to něco jinýho, město já rád nemám.

P.S. A tedka se musím vrhnout na Eldorado, týden sem tu nebyl, tak tedka bude zasejc makačka:-D.
jiggi Moderátor
#3 | Vloženo 8. 3. 2009 14:18Pro Rychlonožku
Je to krásně vysvětlený v knížce Karla Maye Pouští (první díl cyklu Ve stínu Pádišáha) v kapitole, kde je v Medíně a baví se s tím Němcem. Jestli tu knížku doma máš, okamžitě najít, to je rozkaz pátrači!
Rychlonozka Člen
#4 | Vloženo 8. 3. 2009 16:16Pokusím se...
<  1  2  >

Chcete-li reagovat, musíte se napřed přihlásit.